Η κυβέρνηση «ανεπίσημα» ανησυχεί για το τέλος του Στρος Καν


Του Μανώλη Κυπραίου

Επισήμως η κυβέρνηση, τηρεί τακτική ίσων αποστάσεων για το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης του «άτακτου» Ντομινίκ Στρος Καν. Ανεπισήμως όμως, ο προβληματισμός είναι μεγάλος. «Η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο και σύμμαχο», είπε χαρακτηριστικά ένα από τα στενά στελέχη της πρωθυπουργικής ομάδας.

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν προβληματισμένος και ανήσυχος από αυτή την εξέλιξη, παρά την ένταση που υπήρχε στις μεταξύ τους σχέσεις, λόγω των πρόσφατων αποκαλύψεων του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, περί μυστικών συνομιλιών για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, πριν ανακοινωθεί το Μνημόνιο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να εξετάσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντομινίκ Στρος καν, σε περίπτωση που τελικά αποπεμφθεί από την προεδρία του Δ.Ν.Τ., ώστε να ξέρει με «ποιόν θα μιλάει».

Για την κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, ο Στρος Καν θεωρούταν υποστηρικτής της Ελλάδας, μιας και υποστήριξε θερμά το ελληνικό αίτημα δανεισμού αφενός σε όλες τις ισχυρές οικονομικά χώρες αλλά και αφετέρου, γιατί ενέκρινε, το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας που δόθηκε ποτέ σε χώρα με το μέγεθος και το εξωτερικό χρέος, όπως της δικής μας.

Παράλληλα όμως, υπήρχε και ένας ακόμα ισχυρός λόγος για τον οποίο η Αθήνα ευελπιστούσε στις καλές σχέσεις με τον Ντομινίκ Στρος Καν. Ήταν οι μεγάλες πιθανότητες που συγκέντρωνε να αναδειχθεί σε πρόεδρο της Γαλλίας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, γεγονός που θα καθιστούσε πιο εύκολη τη συνεννόηση με την ηγεσία της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

newscode.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Η κυβέρνηση «ανεπίσημα» ανησυχεί για το τέλος του Στρος Καν

 1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Η κυβέρνηση «ανεπίσημα» ανησυχεί για το τέλος του Στρος Καν » Greece on WEB

 2. Ὁ/ἡ DIMITRIOS RELLOS γράφει:

  ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΠΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΡΟΣ ΣΚΑΝ Η ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ.
  ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ
  ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  http://www.facebook.com/dimitrios.rellos#!/media/set/?set=a.2067490407964.2127113.1265922431

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.