Θα απολύονται οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που θα πουληθούν!


Θα απολύονται οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που θα πουληθούν!

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επίτευξη των στόχων του Μνημονίου στα έσοδα και στις αποκρατικοποιήσεις, είναι πιθανόν να φέρει δραματικές εξελίξεις, με απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Την ώρα που συζητείται το ενδεχόμενο νέου δανείου ύψους 60 δισ. ευρώ και …νέων μέτρων ύψους 6 δισ. ευρώ, στο τραπέζι μπαίνουν ταυτοχρόνως ηεπίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και η μείωση των δημοσίων δαπανών.

Σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να νομοθετεί ότι οι εργαζόμενοι από όσες εταιρείες του δημοσίου πωλούνται, δεν θα μετατάσσονται όπως έγινε στην Ολυμπιακή, αλλά θα απολύονται !

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ως το καλοκαίρι η νομοθετική ρύθμιση θα έχει ψηφιστεί και η πρώτη εταιρεία- λέγεται ότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, θα έχει πουληθεί, ενώ οι εργαζόμενοι θα απολυθούν!

Στις εταιρείες που φέρονται να είναι υπό πώληση, ενώ παράλληλα είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, φέρονται να είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Αγροτική Τράπεζα, η ΕΥΔΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλες.

Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να απολυθούν οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις οποίες ήδη μετέχουν ξένοι επενδυτές, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση πλέον διαθέτει μικρά πακέτα μετοχών.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Θα απολύονται οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που θα πουληθούν!

  1. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ γράφει:

    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΤΥΝΑΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ , ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΕΖΟΥΜΙΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ . Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ .

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.