Τι μάθαμε από τη χθεσινή EUROVISION


@ Ότι οι Έλληνες είμαστε για τους υπόλοιπος, ο πιό αχώνευτος λαός της Ευρώπης. Κάθε φορά που ακουγόταν η λέξη “Greece”, η αίθουσα μας γιούχαρε, όποια κι αν ήταν η βαθμολογία και ήταν ολοφάνερο ότι δεν διαφωνούσαν με το τραγούδι μας.

@ Ότι την κοινή γνώμη της Γερμανίας -και προφανώς όλων των χωρών- δεν την..
 διαμορφώνουν οι λίγες μετρημένες και σοβαρές απόψεις, αλλά ο “κίτρινος τύπος”, οι λαϊκιστικές φυλλάδες δηλαδή που μας χλευάζουν και θεωρούν τους Έλληνες, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

@ Ότι το τραγούδι μας, αν και δεν ήταν τίποτε εξαιρετικό, ήταν από τα καλύτερα, αφού το σύνολο των τραγουδιών, ανήκουν στην κατηγορία των σαχλοτράγουδων

@ Ότι δεν πρόκειται για διαγωνισμό χωρών, αλλά για διαγωνισμών καλλιτεχνών, χωρίς κανένα ιδιαίτερο εθνικόχρώμα.

@ Ότι ο Αγγλοσαξωνικός “πολιτισμός” απορρόφησε όλους τους υπόλοιπους πολιτισμούς, κυρίως λόγω της επικράτησης της γλώσσας. Δεν ήταν μόνο ο Αγγικός στίχος, αλλά και το στυλ των τραγουδιών. Τι το Αζέρικο είχε δηλαδή το σαχλοτράγουδο του Αζερμπαϊτζάν που κέρδισε το διαγωνισμό;

@ Ότι οι Γερμανοί δεν είναι καθόλου ευγενείς και εγκρατείς, αφού γιούχαραν συνεχώς και αδίκως

@ Ότι οι Κύπριοι δεν μας κάνουν καμία χάρη που μας δίνουν το 12άρι, αφού το ίδιο ακριβώς κάνουν όλες οι χώρες της Σκανδιναβικής και της Βαλτικής, καθώς και οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που ψηφίζονται επίσης μεταξύ τους. Κάνουν ότι κι εμείς μόνο που οι Γερμανοί δεν γιούχαραν την ..’Αρεια φυλή των Φινλανδών, Ιρλανδών, Ισλανδών, Δανών, Σουηδών κλπ, που ανταλλάσσουν ψήφους μεταξύ τους

@ Ότι η χώρα που μας απεχθάνεται περισσότερο από όλους, είναι η Κροατία, η οποία δεν μας έχει δώσει σχεδόν ποτέ, κανέναν βαθμό. Δεν ψηφίζουν προφανώς με αμιγώς καλλιτεχνικά κριτήρια!

@ Ότι η FYROM, είναι η πιό κομπλεξική χώρα του κόσμου, φορτωμένη με έναν εθνικισμό στα όρια της υστερία, αφού σε κάθε ευκαιρία, οι παρουσιαστές της κάθε χρόνο, εκμεταλλεύονται τη διοργάνωση για να περάσουν τη λέξη “Μακεδονία” και να την ταυτίσουν με τη χώρα τους. Έτσι και φέτος, η χοντρούλα από τη FYROM, ξεκίνησε με το κλασικό “good evening from Macedonia” και σε κάθε βαθμολογία δεν παρέλειπε να μας λέει “8 points from Macedonia go to…”, “10 points from Macedonia go to…”.

@ Ότι το πανηγυράκι ξέφτισε πιά, έχει και θα έχει υψηλή θεαματικότητα, αλλά όχι πλέον συγκινήσεις.

Τελικά, δεν υπάρχει τίποτε αξιόλογο να θυμόμαστε,
εκτός αν κάποιος από σας έχει διαφορετική γνώμη.
Τι λέτε κι εσείς φίλοι μου;

Τατιάνα

taxalia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τι μάθαμε από τη χθεσινή EUROVISION

  1. Ὁ/ἡ κοσμας γράφει:

    Μα καλά δεν προσέξατε την τουρκική σημαία που κυμμάτιζε επιδεικτικά η τραγουδίστρια του Αζερμπαιτζαν κατά την απονομή!!!
    ποιός ξέρει πόσα $ θα της έριξαν από την μητέρα πατρίδα (δείτε το βίντεο και καλύτερα να το μεταφράσει τουρκομαθής για να δούμε το σχολιασμό των τούρκων δημοσιογράφων)

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.