O “πατριώτης” Σαμαράς, το “Ζαππειο” κι ο ντε λα Ρούα!


Ο ντε λα Ρούα εγκαταλείπει την χώρα

netakias.wordpress.com

Το “Ζάππειο” ΙΙ ήταν μια άριστη οικονομοτεχνική ανάλυση και πρόταση ανάπτυξης. Συμφωνούμε όλοι στα μέτρα ανάσας για την οικονομία, Αλλά …

Την ώρα που δηλώνει αντίθετος στο μνημόνιο και στην οικονομική πολιτική αυτού υιοθετεί απερίφραστα το κυριότερο σκεπτικό του Μνημονίου! Δηλαδή το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της χώρας!

Οσο κι αν τονίζει ο κ.Σαμαράς ότι το μνημόνιο απέτυχε, η πραγματικότητα μας δείχνει ότι το Μνημόνιο έχει πετύχει όλους τους αντικειμενικούς στόχους του!

1. Στόχος του μνημονίου δεν ήταν ποτέ να σωθεί η χώρα αλλά να προλάβουν να ξεφορτωθούν τα τοξικά Ελληνικά Ομόλογα οι Δανειστές. ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!

2. Στόχος του μνημονίου ήταν να απορροφήσει όσα περισσότερα μετρητά και καταθέσεις από τον Ελληνικό λαό, για να πληρωθούν οι Τράπεζες. ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!

3. Στόχος του μνημονίου ήταν να χάσουν την αξία τους όλες οι Ελληνικές επιχειρήσεις κι ακίνητα φιλέτα, ωστέ να πέσουν οι αγέλες των λύκων του εξωτερικού και να πάρουν τζάμπα ο,τι τους γουστάρει! ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!

Ο Α.Σαμαράς δείχνει να διαφωνεί με τα δυο πρώτα μέρη του μνημονίου αλλά συμφωνεί με το τελικό στόχο και σκοπό ολόκληρου του σκεπτικού του μνημονίου! Τις επαχθείς αποκρατικοποιησείς!

Ο πρόεδρος Κάρλος Μένεμ, κατά τη δεκαετή θητεία του 1989-1999, ακολουθώντας πιστά την πολιτική του ΔΝΤ, ιδιωτικοποίησε πάνω από 400 κρατικές επιχειρήσεις και τι κατάφερε; Την χρεωκοπία!

Μίλησε για την ΔΕΗ ο κ.Σαμαράς κι είπε να πουληθεί ολόκληρη πλην του δικτύο διανομής! Μάλιστα μας έκανε και τον σκληρό λέγοντας ότι δεν είναι ιδιοκτησία των συνδικαλιστών! Το νέο κουτόχορτο! Μα δεν είναι ιδιοκτησία των συνδικαλιστών κ.Σαμαρά, αλλά του Ελληνικού Λαού!

Αν θέλουν να ανοίξουν ιδιώτες Μονάδες Παράγωγης να τους δώσουμε άδειες, αλλά όχι να ξεπουλάμε ό,τι χτίσαμε σαν χώρα τόσες δεκαετίες.

Οι παγίδες της “αξιοποίησης” είναι:

 • Η αξία της εταιρείας! Πόσο σκοπεύει να την Πουλήσει; Στην απάτη της “χρηματιστηριακής αξίας”. Μα σήμερα η “χρηματιστηριακή αξία” της ΔΕΗ είναι 2δις! Ναι μόλις 2δις! Δηλαδή αν δώσει κάποιος 2δις, θα αποκτήσει ορυχεία, μονάδες παραγωγής, ακίνητα, υδροηλεκτρικά φράγματα, τα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται όλα αυτά, όλα αυτά με μόλις 2δις! Οσα φτιάξαμε με τόσο κόπο; Οσο δηλαδή εισπράτει η εταιρεία σε 1 χρόνο από λογαριασμούς .Οσο έχασαν οι συνταξιούχοι σε ένα χρόνο! Και μετά; Θα περιμένουμε να εισπράξουμε το 23% του ΦΠΑ ή θα περιμένουμε να έχουμε φθηνό ρεύμα; Κοροϊδα!
 • Τα λεφτά θα πληρωθούν; Τα λεφτά δηλαδή θα πληρωθούν και θα πέσουν στην αγορά, έστω τα 2 δις ή θα γίνει μια “λογιστική” εγγραφή σε κάποιο τεφτέρι, σε κάποια Τράπεζα του εξωτερικού; Μάλλον το δεύτερο! Δηλαδή το κοράκια του Σόρος θα αποκτήσουν την Μεγαλύτερη Εταιρεία της Ελλάδος, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ!

Τα λεφτά είναι πολλά. Θα μας πουλήσουν και το χαπάκι της πράσινης ανάπτυξης, θα αρχίσουν να βάζουν πανάκριβους ανεμιστήρες, για πανάκριβο ρεύμα κι όποιος έχει λεφτά θα έχει ρεύμα, οι υπόλοιποι στο σκοτάδι.

Κρίμα για τον Α.Σαμαρά που έχασε την Ιστορική Ευκαιρία να κάνει κάτι διαφορετικό.

Δεν πειράζει, στις εκλογές θα τρίβουν τα μάτια τους εκεί στην ΝΔ που περιμένουν να πέσει το ώριμο φρούτο στο από τον κακό Μπάτσο Παπανδρέου στον καλό Μπάτσο Σαμαρά.

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ O “πατριώτης” Σαμαράς, το “Ζαππειο” κι ο ντε λα Ρούα!

 1. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

  ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.

  ΜΕΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ .

  ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗΣ;

  ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ
  ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ !!!!

  ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ
  ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΟΡΜΗΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ.

  ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;
  Η ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΕΣΕΙ …….ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ;

  ΖΗΤΟΥΝ ΩΜΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
  ΑΦΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.

  ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΣΤΗΝ TV
  ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ;

  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
  ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ;
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ,ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ.

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ , ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;

  ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ;
  ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ;

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.