Πάση θυσία μία ιδιωτικοποίηση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου…


Πάση θυσία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον μία ιδιωτικοποίηση μέχρι την Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για νέο δανεισμό της Ελλάδας ύψους 60 δις ευρώ για τα έτη 2012 – 2013 και πιθανότατα για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους κίνηση που υποστηρίζει σθεναρά η Γερμανία.

Αυτός είναι ο στόχος του οικονομικού επιτελείου μετά και την ολοκλήρωση της θυελλώδους συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Κατά την διάρκεια της οποίας ζητήθηκε μετ΄ επιτάσεως από τον κ. Παπακωνσταντίνου να επιταχυνθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Στην κυβέρνηση προσανατολίζονται πλέον στην ολοκλήρωση μίας κίνησης εντός των επόμενων 30 ημερών ώστε να δείξουν στους Ευρωπαίους εταίρους ότι υλοποιείται το πρόγραμμα. Επιπρόσθετα εξετάζεται να αυξηθεί ο ποσοτικός στόχος που έχει τεθεί για έσοδα 15 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2013. Αυτό σημαίνει ότι η πώληση μεγάλων εισηγμένων όπως ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η ΔΕΗ θα επισπευσθεί και μπορεί να δρομολογηθεί εντός του 2011 .

Το πιο πιθανό είναι να προχωρήσει άμεσα η πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutche Telekom για το οποίο υπάρχει σχετικός όρος στην αρχική σύμβαση των δύο πλευρών. Άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε ότι στα τέλη Μαΐου θα επισκεφθούν την Αθήνα εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρίας.

Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει επίσης να έχει ολοκληρωθεί η χρονική επέκταση της σύμβασης για το «Ελ. Βενιζέλος» που υπάρχει με την γερμανική εταιρεία Hoctief , αλλά και να έχει πωληθεί το Καζίνο της Πάρνηθας.

imerisia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.