Τι είπε σήμερα ο Καμμένος με απλά λόγια.


Το ΤΤ αγόρασε το 2009 επί ΝΔ επι προεδρίας Α.Φιλιππίδη, ασφάλιστρα CDS για να προστατεύσει τα Ελληνικά Ομόλογα που είχε στην κατοχή του και κατά συνέπεια να προστατεύσει την Τράπεζα και τους μετόχους της.

Μετά τις Εκλογές του 2009 τα πουλήθηκαν γυμνά σε ιδιωτική εταιρεία με κέρδος μεν (αφού τα spread συνεχώς ανέβαιναν) αλλά αφήνοντας ακάλυπτη και την Τράπεζα αλλά και υπερκέρδη στους νέους κατόχους των γυμνών CDS, που είναι αυτή την στιγμή πολυτιμότερα κι από χρυσό.

Αν πτωχεύσει η χώρα θα πάρουν δις οι κάτοχοι, αλλά ακόμη κι αν δεν πτωχεύσει η χώρα από την αγοραπωλησία τους δευτερογενη αγορά, με όλες τις δηλώσεις που γίνονται για αναδιάρθρωση, κερδίζουν οι κάτοχοι αμύθητα ποσά.

Ηξερε το ΤΤ τί πωλούσε; Ηξεραν αυτοί που αγόραζαν ότι είχε κλειδώσει από τον Δεκέμβριο η είσοδος μας στο ΔΝΤ; Κι αν δεν το ήξεραν γιατί αγόρασαν;

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.