δημιουργία μετώπου!


Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

Είναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη. Γιατί η πράξη κατά κανόνα διδάσκει περισσότερο απ’ τα λόγια. Αφού μας ξεκολλάει από το τέλμα και μας οδηγεί, ολοένα και πλησιέστερα προς τον επιδιωκόμενο σκοπό. Αλλά και πλησιέστερα τον καθένα με τους συναγωνιστές του και τα ευρύτερα κοινωνικά σύνολα.

Που σημαίνει ότι, απ’ το θεωρητικό «εγώ» του καθενός μας, περνάμε στο ενεργητικό και συνεργατικό «εμείς». Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία του απαραίτητου μετώπου, προκειμένου να απαλλαγούμε απ’ το καθεστώς προδοσίας και ξεπουλήματος της πατρίδας μας.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια κινείται, κατά τη γνώμη μου, και η «πρόσκληση στο «Βήμα πληροφορικής και διαλόγου», που μου έστειλε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ηλίας Σταμπολιάδης.

Την οποία και προωθώ για ενημέρωση και συστράτευση, όσο γίνεται, περισσότερων.

παπα-Ηλίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΟ “ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ”

Το ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, έχει ολοκληρώσει 24 ήδη συναντήσεις από την 29η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 μέχρι σήμερα. Έχει κατοχυρωθεί στην πράξη σαν μια δραστηριότητα της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ αλλά και παράλληλα σαν ένας χώρος ελεύθερου διαλόγου και ιδεολογικής – πολιτικής ζύμωσης. …

Όπου ακούστηκαν και συζητήθηκαν ιδέες, πέρα από την αρχική διακήρυξή της, και όπου προσκλήθηκαν αγωνιστές που εξέφραζαν ακόμα και αντίθεση με την πρωτοβουλία.

Οι οργανωτές του ΒΗΜΑΤΟΣ θέλησαν, με τον τρόπο αυτό, να τονίσουν ότι η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ διαθέτει αφ’ ενός τη δική της πολιτική ταυτότητα, παράλληλα όμως αντιλαμβάνεται ότι η διακήρυξή της, όπως και οι διακηρύξεις όλων τίθεται στην κρίση του αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος.

Ενώ παράλληλα το κίνημα αυτό δεν μπορεί παρά να είναι η έκφραση ενός μετώπου λαϊκών δυνάμεων για την απελευθέρωση της χώρας, το οποίο συγκροτείται ήδη μέσα στο κοινωνικό σώμα και το οποίο καμμιά πρωτοβουλία, όσο σημαντική κι αν είναι, δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Από το ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ έχουν περάσει αυτούς τους μήνες μέλη ή εκπρόσωποι μερικών από τις πιο σημαντικές ανεξάρτητες κινήσεις ή πρωτοβουλίες πολιτών ή κινήματα λαϊκής βάσης.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν δύο ακροατήρια: ένα σταθερό και πιστό στα ραντεβού της Δευτέρας και ένα άλλο εναλλασσόμενο και απρόβλεπτο.

Την ίδια ώρα ένας πολυεπίπεδος δημοκρατικός διάλογος υψηλού επιπέδου έχει επιτευχθεί ανάμεσα στους διαφορετικούς ομιλητές και στο πολυσύνθετο ακροατήριο. Πιστεύουμε ότι, υπάρχει ήδη αρκετή συσσωρευμένη πείρα και ωριμότητα, εντός και εκτός ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ, εντός και εκτός ΒΗΜΑΤΟΣ, ώστε να ξεκινήσουμε πλέον τη συζήτηση για το ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Η συζήτηση αυτή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων και την ειλικρινή στήριξη και συμμετοχή των υγιών κοινωνικών δυνάμεων και αγωνιστών θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ του ΒΗΜΑΤΟΣ Θέκλα Κίττου είναι στη διάθεση όλων για προτάσεις θεμάτων και εισηγητών, κινημάτων και πρωτοβουλιών, που μπορούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της αναγνώρισης εδάφους για τη συγκρότηση του ΜΕΤΩΠΟΥ.

Η συζήτηση αυτή άρχισε στις 9 Μαϊου και θα συνεχιστεί όσο χρειασθεί.

τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 MAΪΟΥ 2011, ώρα 7.30 μ.μ.

συνεχίζουμε την ανοικτή συζήτηση με θέμα

« ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ»

Εισηγητές ενδεικτικά αναφερόμενοι:

ΑΡΓΥΡΩ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΣ

Αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Τοσίτσα 11, Εξάρχεια

Συντονίστρια: ΘΕΚΛΑ ΚΙΤΤΟΥ

Τηλέφωνα: 0035796475772, 2106457744, 6977048014

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες

Πρωτοβουλία

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ»

</div>

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.