Γιατί παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ενημέρωσης του Πενταγώνου;


Γιατί παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ενημέρωσης του Πενταγώνου;

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ηλίας Βεργίτσης, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς μετά τις αποκαλύψεις της zougla.gr, για τις διαδικτυακές και κοινωνικές δραστηριότητές του.

Ο κ. Βεργίτσης, υπό το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, είχε αναρτήσει αγγελίες σε διαδικτυακούς τόπους του εξωτερικού, για την υπενοικίαση δωματίων στο διαμέρισμά του επί της οδού Σεβαστείας, στα Ιλίσια. Από τους υποψήφιους ενοικιαστές ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν χέρι με χέρι, χωρίς την μεσολάβηση τραπεζών.

Ως τηλέφωνο και email επικοινωνίας, εμφανίζονταν αυτά που χρησιμοποιεί για υποθέσεις του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο ίδιος αναρτούσε σε δημόσια θέα λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του, τις σεξουαλικές προτιμήσεις του και την καταγωγή του.

Επίσης εμφανιζόταν και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επίσης του εξωτερικού όπου άτομα με πολύ συγκεκριμένες επιλογές στην προσωπική ζωή τους ζητούσαν επικοινωνία, σε διάφορες πόζες.

Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις ο κ. Βεργίτσης απέστειλε email όπου με βαρείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς επιτίθεται κατά της zougla.gr.

Το χρονικό μίας ύποπτης υπόθεσης

Όλα άρχισαν όταν στη zougla.gr έφτασαν πληροφορίες για περίεργες οικονομικές δραστηριότητες του στενού συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα του εξωτερικού, κυρίως ισπανικής, ισραηλινής και αμερικανικής προέλευσης.

Στην ιστοσελίδα athensflat.blogspot.com και στην ισπανική σελίδα http://www.gabinohome.com όπου υπό το ψευδώνυμο Seile Sistigrev έχουν αναρτηθεί αγγελίες για ενοικίαση δωματίων, σε οικία επί της οδού Σεβαστείας στα Ιλίσια, εμφανίζεται το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας 6959 99…. και το email, elve65@….. Και τα δύο τα χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ηλίας Βεργίτσης, στις επικοινωνίες του για υπηρεσιακά ζητήματα.

Σε διάλογο με υποψήφιο ενοικιαστή ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η ηλεκτρονική διεύθυνση που εμφανίζεται στις αγγελίες, είναι η είναι η ίδια που χρησιμοποιεί για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από το υπουργείο εθνικής Άμυνας. Δηλώνει επίσης ότι το blog athensflat.blogspot.com, όπου δημοσιεύονται οι αγγελίες με όσα αυτές περιέχουν, ανήκει στον ίδιο και πως το πραγματικό όνομά του είναι Ηλίας.

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του στους υποψήφιους ενοικιαστές πάντα με το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, δίνει λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, την καταγωγή του, την επαγγελματική ζωή του και τις συνήθειές του.

Επίσης στην ισραηλινή έκδοση της ιστοσελίδας Hi 5 η φωτογραφία του κ. Βεργίτση, εμφανίζεται κάτω από άνδρες σε διάφορες πόζες, μεταξύ των οποίων και σκανδαλιστικές.

Σημειώνεται πως, σαράντα οκτώ ώρες πριν δημοσιευτούν οι αποκαλύψεις, το περιεχόμενο των αγγελιών για την ενοικίαση του σπιτιού άλλαξε και οι φωτογραφίες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «πέφτουν».

Πηγή: zougla.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.