Ζυγώνει η ώρα να βγούμε στους δρόμους…


Πρέπει να το παίρνουμε σιγά σιγά απόφαση πως όσο καθόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και στον εαυτό μας, τόσο πιο πολύ θα μας δένουν με τις αλυσίδες των συμφερόντων τους. Τόσο πιο πολύ θα μας κλέβουν την πατρίδα, θα μας κλέβουν τις ζωές μας, θα μας κλέβουν το βιός μας. Σήμερα έχουμε τουλάχιστον μέσα από το διαδίκτυο πληροφόρηση. Δεν ζούμε σε μεσαιωνικό σκοτάδι. Ξέρουμε που μας πάνε. Τι διάολο πρόβατα είμαστε επιτέλους;;

Όπως όλοι γνωρίζετε, στις 31-5-2011, 7 μμ, με πρωτοβουλία της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος, διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση – διαμαρτυρία στα Προπύλαια. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουμε ειρηνικό παρόν, έτσι για αρχή. Να σφυρίξουμε λοιπόν την «…..μημένη έναρξη», όπως απαιτεί ολόκληρο το διαδίκτυο. Από εκεί και πέρα….. όλα θα έρθουν μόνα τους.

Εκεί που έφτασαν πλέον τα πράγματα, στην πιο ιστορική καμπή του σύγχρονου ελληνικού κράτους, από μόνο του ένα είναι το σύνθημα:

«Ανατροπή» σε ότι μας δένει με το χθες..

Ανατροπή του σάπιου ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος. Ανατροπή του κρατικοδίαιτου καθεστώτος, που απομυζά τους κόπους μας. Ανατροπή των συμφωνιών της υποτέλειας με την τρόϊκα.

Όλοι μας θέλουμε νέο πολιτικό σύστημα με ισονομία, συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων, προστασία του δημόσιου πλούτου, αποτίναξη της υποτέλειας, ανάπτυξη, προστασία της ζωής, της αμοιβής της εργασίας μας, της περιουσίας μας..

Όλοι μας θέλουμε πραγματική δημοκρατία τώρα.

Πρώτο μας ραντεβού στα Προπύλαια.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.