Μας κάνουν ξένους στην πατρίδα μας!!!


Ξένες γλώσσες για το opengov τα ποντιακά, τα βλάχικα και τα αρβανίτικα!

Μια απίστευτη γκάφα αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. ΓιώργοΠαπανδρέου, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη. Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά αν «γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ,ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ και ΒΛΑΧΙΚΩΝ γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των “ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ” του διαδικτυακού τόπουopengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση» 

Τι έχει συμβεί; Στην ιστοσελίδα, την οποία διαχειρίζεται το γραφείο του Πρωθυπουργού και στην οποία αναρτώνται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για σημαντικές θέσεις του δημοσίου τομέα, υπάρχει η κατηγορία «γλώσσες» και εκτός της μητρικής, ο υποψήφιος καλείται να επιλέξει και τις «ξένες γλώσσες» που μιλάει και γράφει. Σε αυτές, υπάρχουν οι επιλογές «ΠΟΝΤΙΑΚΑ- ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ- ΒΛΑΧΙΚΑ», οι οποίες υπάρχουν και στην επιλογή “ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ” και “ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ”.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η απίστευτη γκάφα δίνει δικαιώματα σε όσους διεκδικούν την αναγνώριση μειονοτήτων στην Ελλάδα και κυρίως τα «αρβανίτικα» μιας και υπάρχει το θέμα των τσάμηδων.
Στην ερώτησή του, ο κ. Αποστολάκος ρωτά:

• Με ποια λογική και αιτιολογία συμπεριλήφθηκαν τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ,ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ ως επιλογές για ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και ιδίως ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ;

• Ειδικότερα για τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ με ποια αιτιολογία θεωρούνται διαφορετική ή ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ως προς τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

• Αναγνωρίζονται ως ξένες γλώσσες τα ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ από την Ελληνική πολιτεία;

• Αναγνωρίζονται ως μειονότητες Πόντιοι, Αρβανίτες και Βλάχοι στην Ελλάδα που ομιλούν την αντίστοιχη ξένη προς την Ελληνική γλώσσα;

Μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα παραπάνω δεν θα χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα για την υποστήριξη της θέσης περί ύπαρξης εθνοτικών ή εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα;»

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.