ΤΤ η πρώτη τράπεζα που θα συγχωνευτεί


Πώληση του 34% (συν 10%) των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πριν από το τέλος του 2011, δρομολογείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των stress test του Ιουνίου.

Η διαδρομή εξαγοράς του ΤΤ δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση για τις ελληνικές τράπεζες, παρά το γεγονός ότι ήδη ορισμένες από τις ενδιαφερόμενες διαθέτουν σημαντικά ποσοστά σ΄ αυτό.

Υπάρχουν επίσης “θέματα” στην αξιολόγηση των τίτλων που έχουν καταθέσει ελληνικές τράπεζες για την άντληση ρευστότητας, γεγονός που θα διευκρινισθεί με τα stress test και πιθανό για ορισμένες εξ αυτών να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ως προς την επάρκειά τους για να προβούν σε αγορές ή να προτείνουν εαυτές στην διεκδίκηση του ΤΤ. 

Η δρομολόγηση της πώλησης του ΤΤ – που κατά ορισμένα κυβερνητικά στελέχη έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξει σε ξένη τράπεζα- ενεργοποιεί πλέον τις αντιδράσεις των ελληνικών τραπεζών και επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα ενδεχόμενα συγχωνεύσεων, ιδιαίτερα στο επίπεδο των 4-5 μεγαλύτερων τραπεζών, ενδεχομένως και πριν από την ολοκλήρωση της πώλησης του ΤΤ στα τέλη του 2011.

bankwars

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.