Ο σύγχρονος Νέρωνας


Γράφει ο Μικρός Φωκίων

Έγινε και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον αρχιυπάλληλο της τρόικας που ακούει στο όνομα Γιωργάκης.

Όπως ξέρουμε και από τις προηγούμενες ανάλογες συναντήσεις η ουσία του περιορίζεται στα τηλεοπτικά πλάνα.

Ο Αντωνάκης ο μνημονιακός με άλλο μίγμα όπως είχε ήδη πει διαφωνεί στο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά συμφωνεί στο ……..

ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Καλά, ο ίδιος λέει ότι πρέπει να το δούμε το θέμα και καλά αναπτυξιακά, αλλά έστω και με αστερίσκους άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος λέει το «ναι».

Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε ρίξει τον επίτιμο για την πώληση ενός ΟΤΕ.

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε δύο πράγματα για να πάρουμε την πέμπτη δόση. Το ένα είναι να ξεπουλήσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει (εξαιρούνται από την πώληση οι υπουργικές καρέκλες) και το άλλο είναι να πάρει από την τσέπη των μισθωτών και των συνταξιούχων όλο το χρήμα.

Βασικά στο τέλος, για να γλυτώσουμε και από την γραφειοκρατία, ότι εισοδήματα έχουμε από μισθούς ή συντάξεις θα πηγαίνουν απευθείας στον ειδικό λογαριασμό της τρόικας.

Και αν παρ΄ ελπίδα μας βρεθούμε με κανένα ευρουλάκι στην τσέπη θα καραδοκεί ο Παπακωνσταντίνου να μας το πάρει με αυξήσεις στο ΦΠΑ, στους ειδικούς φόρους (και όσα προϊόντα δεν έχουν ειδικό φόρο θα αποκτήσουν για να μην νιώθουν μειονεκτικά) και φυσικά με την κατάργηση του αφορολόγητου των 12 χιλιάδων.

Θα εξαιρεθούν λέει οι συνταξιούχοι. Γιατί ένας συνταξιούχος δεν μπορεί να επιβιώσει με 9 χιλιάδες το χρόνο για να τον φορολογήσουμε κιόλας. Ενώ ένας μισθωτός ζει άνετα με αυτό το ποσό.

Είναι πιο νέος και αντέχει. Εκτός και αν το επιχείρημα είναι ότι ο μισθωτός θα μπορέσει να κάνει και μια δεύτερη δουλειά. Λες και θα υπάρχει και η πρώτη…

Αφού το μνημόνιο απέτυχε ας εκδικηθούμε τους πολίτες που δεν πέθαναν σε αυτόν τον ένα χρόνο. Οι ανθέλληνες.

Το μόνο αρνητικό που βρήκε ο υπάλληλος της τρόικας στο υπουργείο οικονομικών, Παπακωνσταντίνου, είναι ότι η κυβέρνηση δεν πήγαινε πολύ γρήγορα.

Κοίτα να δεις σύμπτωση. Και ο Καραμανλής το ίδιο έλεγε. Ότι οι πολίτες τον κατηγορούσαν που δεν τους «πήδαγε» πιο γρήγορα. Και αυτό το βίτσιο το έχουν ακόμα. Οι πολίτες.

Ακόμα και μετά από τον άγριο βιασμό κατηγορούν τον Παπακωνσταντίνου γιατί δεν κάνει πιο γρήγορα.

Αλλά μάλλον ο υπουργός (λέμε τώρα) δεν κατάλαβε. Όταν φωνάζουμε «γρήγορα» στην κυβέρνηση δεν εννοούμε πάρτε μας και άλλα μέτρα γρήγορα αλλά ξεκουμπιστείτε γρήγορα.

Αφού λοιπόν ξεπουλήσουμε την Ελλάδα θα πάρουμε την επόμενη δόση. Μετά από τρεις μήνες, για να ξαναπάρουμε την δόση μας θα σκεφτούμε κάποιο άλλο έγκλημα για να κάνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι και τα πρεζάκια για την δόση τους οδηγούνται στην παραβατικότητα.

Ο Δημαράς σήκωσε πανό έξω από την βουλή. Αν δεν βάλει και αντίσκηνο ώστε να μείνει εκεί μέχρι να δικαιωθεί δεν έχει νόημα.

Έχει δίκιο που λέει ότι δεν τον παίζει ο Γιωργάκης. Αλλά επί της ουσίας και να τα λέγανε, εκτός από μια φωτογραφία που θα έβαζε στα γραφεία του κόμματος δεν θα κέρδιζε και τίποτε άλλο.

Άντε στην καλύτερη και ένα τηλεοπτικό πλάνο.

Ο Τσίπρας είπε στον Γιωργάκη να σηκωθεί, να φύγει. Βέβαια όσο ο λαός ανέχεται αυτόν τον βιασμό και το ξεπούλημα ο Γιωργάκης (κατ΄ εντολή;) θα παραμείνει γαντζωμένος στην αντιεξουσιαστική του καρέκλα.

Και ως σύγχρονος Νέρων θα απολαμβάνει τα αποτελέσματα του έργου του.

Μικρός Φωκίων

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.