«Συνένοχο στο έγκλημα» ψάχνει ο πρωθυπουργός


«Αντώνη, έλα να κάνουμε μαζί κυβέρνηση», «Αντώνη, έλα να γίνεις αναπληρωτής πρωθυπουργός», «Αντώνη, έλα φτιάξουμε μαζί το υπουργικό συμβούλιο» κι άλλα τέτοια χαριτωμένα διαρρέουν… τα τελευταία 24ωρα από το περιβάλλον του πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να «εγκλωβίσουν» τον πρόεδρο της ΝΔ που αρνείται να γίνει «συνένοχος στο έγκλημα».

Στη ΝΔ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των θεσμικών και εξωθεσμικών κύκλων (βλ. ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες) να πιέσουν και να «εκβιάσουν» τον Α. Σαμαρά να πεί το πολυπόθητο ναι στη συναίνεση που ζητά ο πρωθυπουργός. Κυρίως το σύστημα θέλει να αποσπάσει τη συναίνεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως έχει πει δημοσίως, δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις και έχει διαμηνύσει στους πάντες ότι «¨η ΝΔ δεν εκβιάζεται». Ο Παπανδρέου και το σύστημα που τον στηρίζει δίνουν λυσσαλέες μάχες τις τελευταίες μέρες για να «εκθέσουν» και να «πιέσουν» τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί δεν συναινεί στα απεχθή μέτρα και στο μνημόνιο 2.

Το σχέδιο που έχει μπει σε εφαρμογή, μετά το Όχι Σαμαρά, είναι να ζητήσει ο πρωθυπουργός εκ νέου συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, να συζητήσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν.

Λεπτομέρεια: με βάση το σχέδιο που ξεδιπλώνεται σε κάνα δυο εφημερίδες της Κυριακής,  η νέα αυτή συνάντηση θα γίνει εν γνώσει της τρόικας και υπό την έννοια αυτή θα «συνιστά μία «τριγωνική» διαπραγμάτευση, προκειμένου η οποία συμφωνία, αν και εφόσον επιτευχθεί, να έχει την έγκριση των δανειστών».

kentrinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.