Η ακριβή «δημοκρατία» σας και τα δικά μας φθηνά like-unlike


Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους τα μέλη της πολιτικής ολιγαρχίας του τόπου και τα έμμισθα παπαγαλάκια των χορηγών τους ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Και γιατί παρακαλώ; Ακούστε αιτιολογία. Γιατί λένε, αυτό κοστίζει πολύ και η ελληνική οικονομία δεν το αντέχει!!! Αυτό ήταν λοιπόν; Η δημοκρατία λειτουργεί μόνο όταν έχουμε λεφτά; Ενώ όταν έχουμε οικονομικές δυσκολίες, η δημοκρατία πάει περίπατο;; Για κάντε μας τη χάρη, με την ακριβή «δημοκρατία» σας, πολιτικά απολιθώματα!!!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Στις μέρες μας ζούμε κοσμοϊστορικά γεγονότα. Με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, γκρεμίστηκαν καθεστώτα δεκαετιών στις αραβικές χώρες. Με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή γίνονται αυτή τι στιγμή οι μεγάλες συγκεντρώσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και φυσικά στις ελληνικές πόλεις.

Με ένα κλίκ λοιπόν στο ποντίκι του υπολογιστή μπορούμε να έχουμε άμεση δημοκρατία. Το κατεστημένο παντού στον κόσμο, τρέμει αυτό που έρχεται μέσα από το διαδίκτυο. Αυτή τη στιγμή, λίγοι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα μπορούμε να συνεννοηθούμε με μερικούς Ιάπωνες και αύριο να γεμίσει η πλατεία του Τόκιο. Το κατεστημένο λοιπόν βλέπει ότι πολύ σύντομα η εξουσία θα φύγει από τα χέρια του και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να προλάβει. Παγκοσμιοποίηση θέλανε; Ε, παγκοσμιοποίηση θα έχουν, αλλά όχι όπως την περίμεναν.

Ρωτάμε τους πολιτικούς μας ηγέτες να μας πουν: Ποιο πρόβλημα υπάρχει ώστε να μπει η Ελλάδα πρωτοπόρα σ’ αυτό που έρχεται; Γιατί να μην μπούμε εμείς μπροστάρηδες της άμεσης ηλεκτρονικής δημοκρατίας; Εδώ ακριβώς που γεννήθηκε η δημοκρατία;

Οι προεστοί της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας της χώρας άνοιξαν το διαδίκτυο για να υποβάλλουμε τις φορολογικές δηλώσεις με ένα κλικ, να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές με ένα κλικ, να πληρώνουμε λογαριασμούς στις ΔΕΚΟ με ένα κλικ, αλλά δεν ανοίγουν το διαδίκτυο να μπορούμε να πούμε π.χ. «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στο μνημόνιο με ένα κλικ, ενώ είναι τόσο εύκολο!!! Γιατί άραγε; Μα απλούστατα, θα χάσουν την απαστράπτουσα εξουσία τους.

Μείνετε λοιπόν με την ακριβή «δημοκρατία» σας, αλλά πολύ σύντομα θα κάνετε παρέα στους άραβες συναδέλφους σας.

Θα σας εξαφανίσει ο άνεμος της δημοκρατίας του διαδικτύου.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.