Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απολύσεις και μείωση μισθών…


Στην τελική λίστα των οργανισμών που θα καταργηθούν μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που θα συζητήσει η Διυπουργική Επιτροπή, θα προστεθούν δεκάδες ακόμα φορείς του Δημοσίου από τους 1.800 που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Επίσης θα συζητηθούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και η σύμπτυξη των δημοσίων υπηρεσιών στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης στο κράτος».

Σε απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου και υποχρεωτική επιβολή του καθεστώτος «μισθωτής εφεδρείας» σε υπαλλήλους πλησίον της σύνταξης για 5 ή 7 χρόνια με καταβολή του 50% των μηνιαίων αποδοχών τους, καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο αφορά το πλεονάζον προσωπικό των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων οργανισμών που δεν θα μπορεί να μεταταχθεί στο Δημόσιο και υπερβαίνει τον αριθμό προσλήψεων που δίνει η νέα αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις», που προβλέπεται να απολύεται ή να μπαίνει υποχρεωτικά σε καθεστώς «μισθωτής εφεδρείας» -οι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από την εργασία τους και θα είναι στη διάθεση του οργανισμού- για 5 ή 7 χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθούν, λαμβάνοντας το ήμισυ των μηνιαίων αποδοχών και χωρίς αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 που η κυβέρνηση της ΝΔ επιδίωξε ανεπιτυχώς να εφαρμόσει το καθεστώς της «μισθωτής εφεδρείας» στον ΟΣΕ, εισηγήθηκε την καταβολή του 70% των μηνιαίων αποδοχών και του 50% του εφάπαξ στους «έφεδρους» υπαλλήλους.

Δεύτερο “πακέτο”

Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς το δεύτερο «πακέτο» συγχωνεύσεων και καταργήσεων δεκάδων οργανισμών και υπηρεσιών του ευρύτερου και στενού δημόσιου τομέα στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα για την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Την οριστικοποίηση της νέας ομάδας των φορέων που θα συγχωνευτούν θα αποφασίσει σήμερα η αρμόδια Γνωμοδοτική Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδριάζει το πρωί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου. Ηδη η Διυπουργική Επιτροπή έχει αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έχει την ευθύνη σύνταξης του σχετικού νομοσχεδίου λίστα 74 φορέων εκ των οποίων 13 θα καταργηθούν ή θα τεθούν υπό εκκαθάριση και 61 θα συγχωνευτούν.

Μεταξύ των καταργούμενων φορέων περιλαμβάνονται οι δημόσιοι οργανισμοί: Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΟΕΤ), Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ), «Εργο Πολιτών», 28 Κέντρα Νεότητας, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε., ΟΠΕΠ Α.Ε. κ.ά.

imerisia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απολύσεις και μείωση μισθών…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απολύσεις και μείωση μισθών… » Greece on WEB

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.