Ο Πρωθυπουργός αμφισβητεί ανοιχτά την ικανότητα του να κυβερνήσει


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Από τηλεοράσεως και με δημόσια δήλωση ο κύριος Παπανδρέου αμφισβήτησε την ικανότητα του καθώς και των Υπουργών-που ο ίδιος διόρισε- να υλοποιήσουν το….Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα…..O αυτοαμφισβητούμενος αυτός κύριος λοιπόν καίγεται να υπογράψει ένα πρόγραμμα το οποίο παραδέχεται ότι δε μπορεί να υλοποιήσει….
Το Ελληνικό Σύνταγμα στη περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να εκπληρώσει το έργο του, ή έχει «βαλτώσει» λόγω του ότι δε μπορεί να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε δίνει αποκλειστικά δύο επιλογές και καμία άλλη….
Η μία είναι η Προκήρυξη Εκλογών και η άλλη η διενέργεια δημοψηφίσματος….Σε καμία των περιπτώσεων δε προβλέπει ξένους επιτετραμμένους που θα ελέγχουν έστω και γνωμοδοτώντας την άσκηση οιασδήποτε εκ των τριών Εξουσιών….
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να καλέσει τον Πρωθυπουργό και να ζητήσει εξηγήσεις για αυτή του τη δήλωση…
Ακούστηκε προ ημερών ότι αποκλείεται η διενέργεια δημοψηφίσματος γιατί είναι για τα δημοσιονομικά….Καλώς προβλέπει το Σύνταγμα ότι απαγορεύεται η διενέργεια δημοψηφίσματος για τα δημοσιονομικά γιατί κανείς δε θα ψήφιζε τη περικοπή του μισθού του ή την αύξηση του Φ.Π.Α. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όμως περιέχει ένα μείζων εθνικό θέμα που είναι η δημόσια περιουσία-δηλαδή η περιουσία των πολιτών και όχι κάποιου φυσικού προσώπου….Οι φυσικοί πόροι του κράτους καθώς επίσης και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας ανήκουν ως προς τη διαχείρισή τους στο λαό και όχι σε κάποια Κυβέρνηση….
Ο κύριος Παπανδρέου απειλεί ανοιχτά τη Δημοκρατική Λειτουργία του Πολιτεύματος…..Η Δικαιοσύνη οφείλει να επέμβει άμεσα γιατί πολύ φοβούμαι ότι αν δε γίνει κάτι από όλα αυτά η άμεση ενεργοποίηση του Άρθρου 120 παρ.4 του Συντάγματος από τον ίδιο το λαό θα κάνει την Αργεντινή του 2001 να μην φαντάζει τόσο μακρινή όσο φαίνεται στο χάρτη…….

pikri-sokolata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.