ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΕΠ 2008

ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

 

ΘΕΜΑ: «Απάντηση στους συναδέλφους του 30μήνου»

 

Κοινοποίηση: 1)Όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

2)κ. Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργό Παιδείας

3) Διεύθυνση διορισμών Υπουργείου Εσωτερικών

4) Διεύθυνση διορισμών Υπουργείου Παιδείας

5) ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

 

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Είμαστε οι εναπομείναντες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ΠΕ11 φυσικής αγωγής διοριστέοι του ΑΣΕΠ 2008, απευθυνόμαστε για πρώτη φορά προς εσάς για να σας ενημερώσουμε και κυρίως για να τοποθετήσουμε το θέμα των διορισμών της ειδικότητας μας στις ορθές του διαστάσεις. Ο σύλλογος μας από το ξεκίνημα αυτής της κινητοποίησης έχει ως αρχή να λέει ανοιχτά και ξεκάθαρα τις απόψεις του προς όλους αποφεύγοντας το παρασκήνιο. Στόχος μας ήταν πάντα ο σεβασμός προς όλους τους συναδέλφους μας. Δυστυχώς, όμως , οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές του 30μήνου μέσω των επερωτήσεων που κατατέθηκαν υπέρ εκείνων στην Βουλή, ξεπέρασαν κάθε όριο. Για αυτό κρίνουμε απαραίτητο να απαντήσουμε στα επιχειρήματα τους με στόχο να ακουστεί η αλήθεια για τις προσλήψεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα:

1) Οι συνάδελφοι γυμναστές του 30μήνου καταγγέλλουν σε βάρος τους ως αδικία το γεγονός πως το Υπουργείο Παιδείας τροποποίησε το νομικό καθεστώς του διορισμού τους, έτσι ώστε ο βέβαιος διορισμός τους βάση της παραγράφου 1, άρθρο 5 του ν  3687/2008 να μετατραπεί σε αβέβαιος με τις ρυθμίσεις των παραγράφων 8 και 9, άρθρου 9 του ν. 3848/2010. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε στους συνάδελφους πως οι μόνοι που είχαν θεσμικά, λόγω συνταγματικής ρύθμισης, κατοχυρωμένο δικαίωμα διορισμού είναι οι Διοριστέοι εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008. Το δικαίωμα μας αυτό θίχτηκε άμεσα με τον νέο νόμο 3848/2010 και κυρίως με την ρύθμιση για την μεταβατική περίοδο. Αν εγκαίρως όλοι οι εκπαιδευτικοί είχαμε προσφύγει κατά της συνταγματικότητας του νόμου, τότε ίσως να είχαν δικαιωθεί και οι συνάδελφοι αναπληρωτές γυμναστές του 30μήνου. Η αντίδραση αυτή δεν ήρθε εγκαίρως, καθώς οι συνάδελφοι δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας. Όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές αδιαφόρησαν επιδεικτικά για την αδικία να διασπαστούν οι διοριστέοι του ασεπ μέσω της μεταβατικής, θεωρώντας την ίσως και ευνοϊκή για αυτούς. Δυστυχώς, δεν έγινε κατανοητό πως δεν υπάρχει επιλογή για αποδοχή ενός νόμου τμηματικά, δηλαδή δεν μπορείς να αποδεχτείς την μεταβατική, επειδή ίσως σε ευνοεί και τα υπόλοιπα να τα απορρίψεις. Συνεπώς, αφού αποδέχεσαι την μεταβατική, αποδέχεσαι τον νόμο που σε αδικεί. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί πλήρως ο 3848/2010 και οι γυμναστές αναπληρωτές του 30μήνου να μείνουν αδιόριστοι, θυμήθηκαν οι συνάδελφοι πως έχουν δίκιο για να αντιδράσουν;

2)  Επιπλέον, των όσων αναφέραμε παραπάνω, το πρόβλημα με τους συναδέλφους του 30μήνου δεν είναι μόνο η απίστευτη απραξία τους, αλλά και οι αμετροεπείς πράξεις τους. Ενώ, νομικά οι ρυθμίσεις του άρθρου 9 του 3848/2010 τους αδικούσαν, οι συνάδελφοι επώνυμα και ενυπόγραφα τις αποδέχτηκαν!!! Κι όχι μία, αλλά δύο φορές: την πρώτη κατά την αίτηση τους ως αναπληρωτές και την δεύτερη κατά την σύμβαση τους ως αναπληρωτές, καθώς και τα δύο κείμενα συντάχθηκαν βάση των ρυθμίσεων του 3848/2010. Αν προσέξουν τα δύο παραπάνω κείμενα, θα διαπιστώσουν ευκρινώς το νομικό τους πλαίσιο. Γιατί, λοιπόν, διαμαρτύρονται και παρέσυραν ασκόπως σ αυτό και τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλο; Προφανώς, γιατί προτίμησαν την αναπλήρωση από την ταλαιπωρία της αναζήτησης νέας εργασίας και της άσκησης ένδικων μέσων κατά του νόμου 3848/2010 που τους αδικούσε. Συνάδελφοι, δεν το γνωρίζετε, πως αγώνες χωρίς θυσίες δεν γίνονται;

3) Βέβαια, το πιο εξοργιστικό από τις επερωτήσεις που κατατέθηκαν στην Βουλή για τους γυμναστές αναπληρωτές του 30μήνου, είναι τα αριθμητικά στοιχεία των διορισμών της ειδικότητας μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που οι ίδιοι έδωσαν στους βουλευτές, την τελευταία τριετία έχουν διοριστεί μέσω των πινάκων των αναπληρωτών 774 γυμναστές μόνο από την κατηγορία του 30μηνου, όταν την ίδια τριετία από τον ΑΣΕΠ, που έπρεπε να έχει το 60% των διορισμών, έγιναν μόνο 88 προσλήψεις, ενώ παραμένουν αδιόριστοι 15 διοριστέοι εκπαιδευτικοί με ΦΕΚ αποτελεσμάτων!!! Αν στους 774 γυμναστές αναπληρωτές του 30μήνου προσθέσουμε άλλους τόσους γυμναστές αναπληρωτές του 24μήνου, τότε καταλαβαίνουμε το μέγεθος της αδικίας που έχουν υποστεί στην κατηγορία των γυμναστών, τόσο οι συνάδελφοι που επιδίωξαν διορισμό μέσω ασεπ, όσο και οι αδιόριστοι 15 εναπομείναντες διοριστέοι του ΑΣΕΠ. Ουσιαστικά πρόκειται για έγκλημα κατά των διοριστέων του ΑΣΕΠ, οι οποίοι στο σύνολο των διορισμών της περιόδου από τον τελευταίο διαγωνισμό μέχρι σήμερα, αποτελούν μόλις το 8% των διορισμών!!! Δηλαδή, στους διορισμούς των γυμναστών οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ αντί να είναι πλειοψηφία, έχουν καταντήσει διακοσμητικό στοιχείο! Το γελοιότερο όλων είναι το επιχείρημα πως οι γυμναστές του 30μήνου δεν διαγωνίστηκαν στον ΑΣΕΠ του 2008, γιατί ήξεραν πως θα διοριστούν. Μα πώς να διαγωνιστούν, όταν οι θέσεις του ΑΣΕΠ ήταν μόλις 48 και αυτοί ήταν 1045?!?!

Συνοψίζοντας, συνάδελφοι, γίνεται κατανοητό και το νόημα της παρέμβασης μας: να τελειώσουν οι κραυγαλέες παρανομίες στον κλάδο μας και επιτέλους οι 15 εναπομείναντες γυμναστές διοριστέοι του ΑΣΕΠ να πάνε στα σχολεία τους. Παρανομίες οι οποίες ξεκινούν από τον τρόπο απόκτησης της προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, τους διορισμούς 3000 γυμναστών μέσω του προγράμματος της «Ολυμπιακής Παιδείας», όπου οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ ήταν άγνωστη λέξη και φτάνουν μέχρι την εξοργιστική καταπάτηση της αναλογίας 60% ασεπ- 40% εκτός ασεπ στους διορισμούς των καθηγητών φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, να προσθέσουμε πως πιθανά αιτήματα για εκ νέου σπάσιμο των 15 γυμναστών διοριστέων του ΑΣΕΠ, καθώς επίσης και των διοριστέων του ΑΣΕΠ γενικότερα, θα αντιμετωπιστούν με ένδικα μέσα κατά εκείνων των συναδέλφων που θα προβούν σε ανάλογη πρόταση. Οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί για άλλη μια φορά το γεγενημένο δικαίωμα μας για διορισμό.

 

Με τιμή

ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΕΠ 2008

ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.