Προς τους υποκριτές “αγανακτισμένους” του Λευκού Πύργου.


Την Πέμπτη 2/6 το βράδυ, ήμασταν μάρτυρες ενός άσχημου σκηνικού που μας έκανε να καταλάβουμε τί πραγματικά παίζεται. Ήδη από τις 21.00/ 22.00, είχε γίνει μία έντονη προσπάθεια από κάποιους γνωστούς-άγνωστους να απομακρυνθούν οι Ελληνικές σημαίες, τόσο από την εστία της συγκέντρωσης, όσο και από το χώρο που βρισκόταν το μικρόφωνο των ομιλιτών. Θέμα που δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια στους ελάχιστους από μας που είχαμε πάει εκεί με την ελληνική σημαία. Αυτό μας έκανε να υποψιαστούμε δύο πράγματα: ή ότι οι συνδικαλιστές, κομματικοί ή παραταξιακοί, είχανε καπελώσει τη συγκέντρωση, ή ότι η υπόθεση αυτή των “αγανακτισμένων” ήταν ξενόφερτη και στημένη. Άλλωστε, το γεγονός ότι αυτοί που μιλούσαν κατ’επανάληψη στο μικρόφωνο ανήκαν σε συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, έδειχνε ότι όλη αυτή η ιστορία ελάχιστη σχέση είχε με κάτι Ελληνικό. Οι υποψίες μας για το σικέ της υπόθεσης επιβεβαιώθηκαν αργότερα καθώς πλησίαζαν τα μεσάνυχτα. Εκεί λοιπόν κατά τις δώδεκα παρά κάτι, ένας παρεβρισκόμενος κρατώντας στα χέρια του την Ελληνική σημαία, περπάτησε προς το χώρο των ομιλητών. Έφτασε περίπου τρία βήματα από το μικρόφωνο και ύψωσε τη Γαλανόλευκη. Η σύγχιση που επικράτησε μετά από αυτή την κίνηση ήταν απίστευτη. Όλοι όρμηξαν πάνω του, οι περισσότεροι με επιθετική διάθεση, και ελάχιστοι για να τον υποστηρίξουν. Δεν περίμενα να δώ τέτοια ξεφτίλα από την πλευρά των περισσότερων παρεβρισκομένων. Είναι δυνατόν να υπάρχει στην Ελλάδα σημείο όπου απαγορεύεται να σηκώνεται η Ελληνική σημαία; Οι απαντήσεις που πήραμε από τους διοργανωτές πάνω σ’αυτό το ερώτημα, ήταν φτηνές απόπειρες δικαιολογίας. Προσωπικά θεωρώ ότι το περιστατικό αυτό ήταν τουλάχιστον τραγικό και φανέρωσε σε αρκετούς από μας, ότι όλη αυτή η ιστορία με τους δήθεν αγανακτισμένους είναι στημένη και δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω εκ μέρους πολλών, ενημερώνοντας τον παρόντα ιστοχώρο, ότι αποχωρώ από όλη αυτή την υπόθεση των, και καλά, αγανακτισμένων. Αυτό που με ώθησε να γράψω το παρόν άρθρο, είναι η υποκρισία διοργανωτών/-τριών – συνδικαλιστών/-τριών – εργατοπατέρων/ εργατομητέρων, οι οποίοι εντελώς ξεδιάντροπα από την Κυριακή και μετά έκαναν διάφορες εντελώς ψεύτικες κινήσεις για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Το γεγονός μάλιστα ότι είδα σε βίντεο κάποιους από αυτούς να τραγουδούν και καλά τον Εθνικό Ύμνο, αυτούς δηλαδή που το βράδυ της Πέμπτης όρμηξαν σ’αυτόν που ύψωσε την Ελληνική σημαία, με κάνει να καταλάβω πολλά γι’ αυτή την υπόθεση. Το κίνημα αυτό για μένα, είναι ξεπουλημένο. Ίσως, μάλιστα, να είναι στημένο εκ προοιμίου. Κλείνω αυτό το κείμενο, στέλνοντας χαιρετίσματα σε καπελωτές και καπελωμένους. Άδικα σπαταλήσαμε χρόνο όσοι από μας πήγαμε σ’αυτή τη διαδήλωση με την καλή μας πρόθεση. Ούτως ή άλλως, το όλο σκηνικό στο Λευκό Πύργο τις τελευταίες μέρες, θυμίζει πικ-νικ χαπακωμένων φοιτητών και κάμπινγκ του Indymedia. Αντίο “αγανακτισμένοι”. Δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω στο μαγαζάκι σας.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ Προς τους υποκριτές “αγανακτισμένους” του Λευκού Πύργου.

 1. Ὁ/ἡ υιος ασωτος γράφει:

  Να με συγχωρείς αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου, δεν ήμουν εκεί, όμως από ότι κατάλαβα, με τον τρόπο που παρουσιάζεις το γεγονός, εσύ πήγες κομματικά ενταγμένος και την Γαλανόλευκη την είχες σαν δικαιολογία και εν πάση περιπτώσει η ύψωση της Σημαίας δεν είναι και δήλωση απολιτικού, ακόμη λίγο ως και πολύ όλοι μας μιλώντας ο κάθε ένας που μας ακούει, δεν θέλει και πολύ να μας εντάξει κάπου, είναι η πραγματικότητα, το αποχτήσαμε τόσα χρόνια και στα σχολεία που πήγαμε, αλλά και ακούγοντας τα ΜΜΕ, οπότε η προκατάληψη είναι από την μεριά σου και σε παρακαλώ μην σπέρνουμε τέτοιες απόψεις, διότι με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνουμε και την προσέλευση και γενικότερα την διαμαρτυρία. Δεν λέγω ότι αυτό που έγινε είναι καλό, προς Θεού όμως, θέλει προσοχή ο τρόπος και αυτή η παρουσίασει των γεγονότων.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Χάρης γράφει:

  Επειδή ήμουν παρών στο συγκεκριμένο περιστατικό θα πω και εγώ τη γνώμη μου.
  Καταρχάς διαφωνώ με όλο αυτο το πανηγυράκι που γίνεται με τις ελληνικές σημαίες.
  Βέβαια ο καθένας έχει το δικαίωμα να φέρει τη δικιά του ταμπέλα ή σύμβολο αρκεί να μην είναι κομματικό ή φασιστικό.
  Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ο τύπος με την ελληνική σημαία είχε προχωρήσει στο βήμα των ομιλητών ενώ δεν θα έπρεπε να είναι εκεί γιατί όπως έχει ειπωθεί εκεί θα πρέπει να είναι μόνο οι συντονιστές και οι ομιλητές. Ο τύπος δεν το καταλάβαινε αλλά συνέχισε να βρίσκεται εκεί. Συμφωνώ όμως πως η σύγχιση που επικράτησε ήταν υπερβολική.

  Θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα, όχι όμως πατριώτη με τη συνηθισμένη έννοια που έχει αποκτήσει καθώς
  1ον δεν είμαι αρχαιολάτρης αν και θαυμάζω και μελετώ τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και
  2ον αυτή τη στιγμή για μένα η πατρίδα των πολλών, η πατρίδα των νεοελλήνων δεν με αντιπροσωπεύει

  και πρέπει να φτιάξουμε μια νέα πατρίδα, μια νέα κοινωνία της πραγματικής δημοκρατίας, της αληθινής παιδείας, πέρα από τον καπιταλισμό, μια κοινωνία πέρα από κόμματα και και συναφή, όπου οι άνθρωποι θα είναι ενωμένοι παρά τις όποιες διαφορές τους σε ιδεολογίες, πιστεύω και καταγωγή, όπου πάνω από όλα θα υπάρχει πραγματική επικοινωνία.

  Το κίνημα των αγανακτισμένων είναι ένας τρόπος να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας και να παλέψουμε για όσα μας ενώνουν. Και μονο που βλέπουμε πραγματικά να εφαρμόζεται στις πλατείες αυτό που μόνο στα βιβλία διαβάζαμε για άμεση δημοκρατία είναι πολύ σημαντικό.

  Γι’ αυτό όποιες αντιρρήσεις κι αν έχεις, μπορείς να τις εκθέσεις στη συνέλευση. Ο κόσμος δεν είναι ούτε χαζός ούτε αμόρφωτος. Κι αν βλέπεις μόνο χαπακωμένους φοιτητές και κάμπινγκ του Indymedia, ίσως τότε δεν κοίταξες προσεκτικά. Γιατί εγώ είδα όλων των ειδών τους ανθρώπους εκεί, όλων των ειδών πραγματικά, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκτιμλησουμε γιατί δεν έχει ξανασυμβεί

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Αλέξης γράφει:

  Ο καθένας έχει δικαίωμα να φέρει τη δικιά του ταμπέλα ή σύμβολο;;;;;;;;; δηλαδή η ελληνική σημαία είναι προσωπικό κόλλημα και βίτσιο; Δηλαδή ακόμα και το τελευταίο σύμβολο εθνικής ενότητος και ομοψυχίας για το κοινό μας μαγαζάκι, χωραφάκι, ιδέα όπως θέλεις πέστο ξεψύχησε στα ματωμένα χέρια της παγκοσμιοποίησης; δηλαδή οι προσπάθειες αφελληνισμού και παγκοσμιοποιημένης ομογενοποίησης και πολτοποίησης κάθε πολιτισμού, κουλτούρας ιδιαιτερότητας, ιδιοπροσωπίας και εν τέλει ελευθερίας κατέρρευσαν κάτω από τους Κίσσινγκερ, Σόρος, Βαν Ρομπιούι; Εεεε… τότε φίλτατε τότε γιατί διαμαρτύρεσαι ενάντιον της πολιτικής του αρχηγού σας της παγκοσμιοποίησης. Ο Ιδεολογικός σας αρχηγός ο ΓΑΠ το είπε καθαρα και το εννοεί απόλυτα…θέλουμε παγκόσμια διακυβέρνηση! Τώρα αν η επί 30 χρόνια πλύση εγκεφάλου έπιασε τόπο ας τις αφήσουμε τις επαναστάσεις γιατί σε καιρούς βροχερούς απ΄ ότι φαίνεται κάποιοι κάνουν επαναστάσεις σε…στεγασμένους (ιδεολογικά ) χώρους. Λυπάμαι που η λέξη πατρίδα κακοποίηθηκε τόσο βάναυσα από δεξιούς και αριστερούς για να ποινικοποιηθεί από χαβαλέδες της υποκουλτούρας τύπου …Μουζουράκη!

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Χάρης γράφει:

   Άλέξη προσωπικά ο σταυρός στην ελληνική σημαία δεν με εκφράζει ούτε στο ελάχιστο και αυτό όχι γιατί δεν είμαι χριστιανός ορθόδοξος ή δεν πιστεύω στο Θεό. Αλλά γιατί η εκκλησία και γενικα ο χριστιανισμός το μόνο που έφεραν στην Ελλάδα ήταν καταστροφές αλλά δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση τώρα.
   Η Ελλάδα έχει άλλα σύμβολα και αυτά είναι ο Σωκράτης, ο Παρθενώνας, Ο κολοκοκτρώνης ο Καζατζάκης.
   Όσον αφορά την παγκοσμιοποίηση θα σου απαντήσω κάποια άλλη στιγμή

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.