Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΑ WIKILEAKS


Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΑ WIKILEAKS.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΟΣ. Η ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΜΑ. ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ(ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟ) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ (2009) ΑΡΙΣΤΕΣ. ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ. ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗ .ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΖ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΔΟΓΜΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΔΕΝ-Β ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΣ-Α/ΓΕΣ ΚΑΙ Α/ΓΕΕΘΑ.

Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΞΑΦΝΙΑΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΗΞΕΡΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΕΙΧΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ).

ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΚΑΡΤΡΑΙΤ ΚΑΙ ΜΑΤΤΙΣ, Ο ΠΡΩΗΝ ΟΥΓΓΡΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ, ΚΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ.(ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ). ΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ DIA ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΑΙΚ ΜΕΙΠΛΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΡΑΨΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009, Ο ΕΞΕΧΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΔΕΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΝΤΑΝ ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΜΠΡΑΝΤ ΤΖΟΟΥΝΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ. ΣΤΑ WIKILEAKS ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΝΑΤΟΙΚΑ-ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ-ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΡΩΣΙΚΩΝ BMP-3 ΚΛΠ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ 8 ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2009. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ(ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΕΥΚΟΛΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ. ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΝΩ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ. ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΧΗΝΟΦΩΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΛΠ… ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Ο ΓΡΙΦΟΣ, ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ «ΣΦΥΡΙΞΕ» ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ….ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ…ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΚΛΕΚΤΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ.

drougos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΑ WIKILEAKS

 1. Ὁ/ἡ binio γράφει:

  ο αγιος παισιος (τουλαχιστον για μενα) ο αγιοριτης ειπε σε νεαρο αξ/κο οτι “εσυ θα παραιτηθεις? εσυ θα εισαι ο επικεφαλης της αμυνας οταν θα μπουμε στην πολη…” αρα για μενα η αποστρατεια του ειναι μερος του σχεδιου του θεου. αφου ως αποστρατος και μονο μπορει να ειναι ο επικεφαλης της εθνοφυλακης οπου θα προσεχει τα νωτα του στρατου..

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Γιωργος γράφει:

  μεγαλη μου τιμη που υπηρετησα την στρατιωτικη μου θητεια μαζι του στην ξανθη οσο ηταν ακομα ταξιαρχος στην τεθωρακισμενη ταξιαρχια
  πραγματικα ειμαι περηφανος που ειχα την ευκαιρια να γνωρισω εναν τετοιον ανθρωπο και πατριωτη!

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΤΜΑΝΙΔΗΣ γράφει:

  ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ…ποια χρονια ησουν φανταρος?

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Δημήτρης Στεργιούλης γράφει:

  Ο υπογράφων είμαι δάσκαλος. Κατά συνέπεια δεν υπήρξα “ομότεχνος” με το Στρατηγό Γράψα, για να έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη για τις στρατιωτικές του ικανότητες εξ ιδίας εμπειρίας.
  Επειδή όμως με το στράτευμά μας μου αρέσει να ασχολούμαι και να παρακολουθώ , όσο οι δυνάμεις μου -μου το επιτρέπουν κάθε τι που βλέπει το φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με το στρατό μας και την ηγεσία του μπορώ να καταγράψω ότι ο Στρατηγός Γράψας ανήκει στους κορυφαίους ηγήτορες που ανέδειξε ποτε ο στρατός μας, Τίμησε το όνομα του Έλληνα Αξιωματικού και καθόλη τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας υπήρξε ο άριστος μεταξύ των αρίστων και ο κράτιστος μεταξύ των κρατίστων.
  Ένα είναι βέβαιο. Αξιωματικούς σαν το Στρατηγό Γράψα η πολιτική ηγεσία του τόπου μας τους χρειάζεται, γιατί τους χρειάζεται η Πατρίδα μας Εύχομαι ο τόπς μας να διάγει εν ειρήνη και να μην βρεθεί ποτέ στην ανάγκη να χρειασθεί τις υπηρεσίες του Στρατηγού Γράψα.
  Κι αν παρ’ ελπίδα ” έρθουνε χρόνια δύσκολα και μήνες οργισμένοι”, ο Στρατηγός Γράψας θα πιάσει το μετερίζι του και θα παραμείνει αμετακίνητος και εδραίος σ’ αυτό δείχνοντας σ’ όλους μας το δρόμο του καθήκοντος προς την Πατρίδα. Κι ο δρόμος αυτός λέγεται χρέος, λέγεται αυτοθυσία και μάλιστα αυτοθυσία αυταναγκαστική.
  Στρατηγέ Γράψα, να είσαι πάντα καλά, γερός και χαρούμενος.
  Δημήτρης Μ.Στεργιούλης
  Επίτιμος Διευθυντής
  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
  “ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ”

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.