Δεν τους φτάνει απλώς να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, απαιτούν και να μας … αρέσει!


Τα «κοστούμια» που ράβει για την Ελλάδα η τρόικα επιθυμεί  να φορεθούν για πολλά χρόνια κι επειδή γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, έχει λυσσάξει  να πειστεί και ο Αντώνης Σαμαράς που τους χαλάει τη δουλειά.  Ειδικά η «επιχείρηση ξεπούλημα» δεν θα τελειώσει σε ένα χρόνο.  Κι εδώ τα λεφτά είναι πολλά. Οι μαζικές αποκρατικοποιήσεις με τις προμήθειες  θα αποτελέσουν το νέο Ελ Ντοράντο για μερικούς (γι’ αυτό και κάποιοι σκοτώνονται να συμμετάσχουν σε αυτή την κυβέρνηση με κάθε τρόπο).

Όσοι όμως θέλουν να ασκήσουν ανεξάρτητη πολιτική και να βγάλουν τη χώρα από το τούνελ, γνωρίζουν ότι με την κυβέρνηση του μνημονίου και την όποια συνεργασία μαζί της αυτό δεν είναι εφικτό.

Τις τελευταίες μέρες  οι πιέσεις επανήλθαν  και γίνονται όλο και πιο φορτικές. Κι ενώ πρόκειται για ωμή αντιδημοκρατική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας, κανείς δεν έχει βγει να το καταγγείλει δημοσίως. Οι σπασίκλες της κυβέρνησης που παριστάνουν στην τρόικα τους καλούς μαθητές έχουν πιάσει τη «γραμμή» και την επαναλαμβάνουν από μόνοι τους για να ακούνε οι τροικανοί, μπας και τους προβιβάσουν. Όπως η Άννα Διαμαντοπούλου,  που ζήτησε από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο να κάνει άλλη μια προσπάθεια με τον Αντώνη Σαμαρά, μπας και αυτή τη φορά συναινέσει.

Η τρόικα, εσχάτως, δεν αρκείται απλώς στη συναίνεση, αλλά ζητάει από την κυβέρνηση και τους υπουργούς να δηλώνουν δημοσίως ότι συμφωνούν με όσα μας επιβάλουν και ότι…τους αρέσει κιόλας. Εδώ ο καλύτερος μαθητής είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος που τους έχει ξεπεράσει όλους σε κότσια,  φωνάζοντας δυνατά, όπως απαιτούν οι δανειστές, ότι το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο του αρέσουν.

Το αστείο είναι ότι το ίδιο σκοπεύουν να ζητήσουν και από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτό είναι το δεύτερο βήμα, καθώς προς το παρόν δεν τους έχει επιτρέψει να κάνουν ούτε το πρώτο.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.