Ντρίπλες της θεοκρατικής δυναστικής κομματοκρατίας


Γράφει ο Νικόλαος Γεωργαντζάς*

Ένα κύριο πρόβλημα της ανθρώπινης κοινωνίας μας είναι η ολιγαρχία. Ολιγαρχία είναι η συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα χέρια, η οποία εμφανίζεται χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από την συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια

Με την δανειακή πίστωση θεά της και την συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια θεό της, η θεοκρατική δυναστική κομματοκρατία εξακολουθεί τις ντρίπλες της στην Ελλάδα μέσω της λαίλαπας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το σατανικό σενάριο του σαθρού τούτου πολιτικού συστήματος γιά το ‘μεσοπρόθεσμο’ είναι να το περάσει ως πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βασιστεί σε νόμο.

Κάπως έτσι μας το σκιαγραφεί ο κ. Κασιμάτης, δηλαδή ως πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι ως νομοθετικό διάταγμα . Εάν εντέλει το ύπουλο σενάριο τούτο παίξει, τότε το μεσοπρόθεσμο κυρώνεται με νομοθετικό διάταγμα και κλείνει μετά η Βουλή.

Όποια κυβέρνηση και να προκύψει μετά, με την πλάτη στον τοίχο θα είναι τούτη. Ή η κύρωση του μεσοπροθέσμου συνεχίζει τα αντισυνταγματικά μνημόνια ή δεν τα επικυρώνει χρεοκοπώντας έτσι την πατρίδα μας την Ελλάδα.

Ματ! Και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα χειρότερα, μιάς και αυτοδύναμη κυβέρνηση μάλλον δεν πρόκειται να προκύψει.

Διότι ούτε μία κυβέρνηση κοινής αποδοχής (οικουμενική) από την υπάρχουσα τάξη των πολιτικών είναι λύση, ούτε οι εκλογές με την υπάρχουσα τάξη των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος είναι λύση. Η διάσωση της χώρας μας δεν είναι εφικτή χωρίς την ανατροπή του όλου πολιτικού συστήματος της πατρίδος μας της Ελλάδος.

Άντε τώρα να κάνει αγώνα έναντι της κυβέρνησης η συνέλευση των αγανακτισμένων ιθαγενών υπηκόων της (κάτω) πλατείας Συντάγματος, οι οποίοι, συν τοις άλλοις, πλανώνται πλάνην πεπλανημένη, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πραγματικοί πολίτες. Κούνια που σας κούναγε…

Εν’ όψει της περικύκλωσης της Βουλής στις 15/6/2011 από τους της (πάνω) πλατείας Συντάγματος, ο Γιώργος Κοντογιώργης πάλι επισημαίνει πως η ελληνική κοινωνία των ιθαγενών υπηκόων πρέπει να διατυπώσει τα αιτήματά της με ‘νομοθετική’ σαφήνεια. Και πρέπει επίσης τα αιτήματα τούτα να είναι ρεαλιστικά .

Τα ίδια περίπου λαλεί και ο Δημήτρης Καζάκης: «Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση!» , πάντα τονίζοντας την μοναδική ίσως ρεαλιστική λύση: Άμεση στάση πληρωμών, κήρυξη του συνόλου του ελληνικού χρέους ως επαχθούς και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα .

Δυστυχώς όμως η ελληνική μας κοινωνία των ιθαγενών υπηκόων (κάτω και πάνω) μάλλον αντιτίθεται στα μνημόνια μόνον, όχι όμως και στα αίτια ή τους λόγους που οδήγησαν στα μνημόνια και στα οικονομικά μέτρα που αυτά συνεπάγονται. Το ό,τι ένα περίπου 80 τοις εκατό της ελληνικής κοινωνίας νομίζει πως οι εκλογές είναι η λύση στην της Ελλάδος προβληματική δείχνει πως η ελληνική μας κοινωνία δεν έχει καταλάβει ότι η διάσωση της χώρας δεν είναι εφικτή χωρίς την ανατροπή του όλου πολιτικού συστήματος της πατρίδος μας της Ελλάδος.

Ναι, η ελληνική κοινωνία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η δύναμη της συλλογικότητάς της είναι εκρηκτική, μόνον όμως αν λειτουργήσει συντεταγμένα, ως ένα σώμα, ως ένας δήμος [από το ρήμα ‘δαίω’ (με αι), που έχει την έννοια του μοιράζω], απέναντι στους λεηλάτες του κοινού αγαθού της συλλογικής μας ευδαιμονίας. Αντί η ελληνική μας κοινωνία των ιθαγενών υπηκόων να διαδηλώνει γιά να αναγκάσει τους πολιτικούς να συνεκτιμήσουν τη βούλησή της, να αξιώσει τη συμμετοχή της στο πολιτικό σύστημα ως εντολέας.

Τούτο σημαίνει πως η ανατροπή του όλου πολιτικού συστήματος της πατρίδος μας της Ελλάδος απαιτεί την μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας από μία κοινωνία ιθαγενών υπηκόων σε μία κοινωνία πραγματικών πολιτών. Διότι η λέξη ‘δήμος’ (αρχικώς ‘δάμος’), δεν δηλώνει απλώς τον λαό, αλλά τον πεπαιδευμένο και οργανωμένο σε δήμο λαό.

Η θεοκρατική δυναστική κομματοκρατία στην πατρίδα μας την Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει τις ντρίπλες της με την διαχρονική λαίλαπα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κάθε ντρίπλα όμως απαιτεί αντίπαλο και τούτος δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό, ο οποίος δυστυχώς ούτε πεπαιδευμένος είναι, ούτε οργανωμένος σε δήμο είναι.

Διότι όλοι οι Αννανιακοί πανεπιστημιακοί είναι υπέρ του μεσοπρόθεσμου. Ή όπως το θέτει ο Δ. Αλευρομάγειρος: «Τι χρειαν άλλων μαρτύρων έχουμε για να δούμε τους υποστηρικτές της υποτέλειας;» .

Άντε να κάνει επανάσταση ο λαός τούτος χωρίς πρώτα να υπάρξει γνωσιολογική επανάσταση. Και αν σας τα λέω πολύ ακαδημαϊκά, ορίστε και κάποιος που μας τα λέει λιανά:

*Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Kαθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.