Η ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ


Από το ’80 και μετά το ΠΑΣΟΚ άνδρωσε ένα κράτος όπως το βόλευε. Το σύνθημα του Αντρέα “Η δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας” δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου τυχαίο. Μέσα στο σχεδιασμό ήταν και η χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Εκεί που δεν χωρούσαν οι βουλευτές έμπαιναν άνετα οι εργατοπατέρες απαιτώντας αυτά που ήθελαν. Κι αυτοί υπέκυπταν. Τα κατάφεραν! Έκαναν ότι ήθελαν χωρίς καμιά αντίσταση. Μέχρι που την μανέστρα χάλασε η πλατεία.

Ένα κράτος όλοι χορτάτοι. Και η πίτα; Η πίτα μια εικονική πραγματικότητα. Τώρα που άθελα ή ηθελημένα ο George έκοψε το ηλ.ρεύμα αποκαλύφθηκε η οφθαλμαπάτη. Πίτα δεν υπάρχει. Φάγαμε και αυτήν που ήταν και για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Όχι δεν φταίνε οι συνδικαλιστάδες. Αυτοί ήταν μέρος του παιχνιδιού. Φταίνε οι κατά καιρούς διαχειριστές της γλυκιάς εξουσίας και τα τρωκτικά που τους περιτριγυρίζουν. Οι αεριτζήδες που  πλουτίζουν σε βάρος των άλλων.

Το καράβι που λέγεται Ελλάς προσάραξε στα αβαθή έρμαιο στα αρπακτικά νύχια των τραπεζικών τοκογλυφικών μαγαζιών που προστατεύονται σαν κόρη οφθαλμού.

Πως θα βγεί; Γύρω γύρω προσφέρονται  για βοήθεια πολλά ρυμουλκά, αλλά! Το δίκαιο λέει ότι όποιος σε σώσει θα πάρει το μισό πλοίο. Ο καπετάνιος της κακιάς και τελευταίας  ώρας πάει τοίχο-τοίχο για να την κάνει σαν το παιδάκι που έκανε ζημιά. Βρήκε κάποιον διψασμένο για εξουσία τον έχρησε αντ’ αυτού και εκείνος κάνει όνειρα διάσωσης.

Ας προσγειωθούμε τουλάχιστον μια φορά στην πραγματικότητα. Την ζημιά θα την πληρώσουμε ΟΛΟΙ. Και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ! Όχι μόνο οι «εύκολοι» .

Να πληρώσουν πρώτα από όλους οι Τράπεζες. Αυτές μόνο βάση ανάπτυξης της οικονομίας μας δεν υπήρξαν. Τοκογλύφοι, άρπαγες περιουσιών. Τώρα να πληρώσουν. Κέρδη και χασούρες πάνε μαζί. Και να επιβάλλετε σ’αυτούς κώδικες δεοντολογίας αναπτυξιακής ορθολογικής συνύπαρξης. Δεν μπορείς να απειλείς σαν κοινός εγκληματίας τον πελάτη σου με την πρώτη καθυστέρηση. Σκύψε στο πρόβλημά του που είναι τώρα και δικό σου και προσπάθησε να δείξεις τουλάχιστον κατανόηση .Έτσι μπορεί να πάρεις τα λεφτά σου.

Να πληρώσουν αυτοί που κάναν χρήματα και περιουσίες τα τελευταία τριάντα χρόνια σε βάρος του κράτους και του λαού. Να αναγκαστούν οι κλέφτες να φέρουν πίσω τα λεφτά με δεσμεύσεις, δημεύσεις και φυλακίσεις και … για το Θεό ρε παιδιά, κάντε ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον και μην το αλλάζετε κάθε φορά που ανεβαίνει άλλος στο πράγματα. Μια σταθερή φορολογική πρακτική με την φοροδιαφυγή να διώκεται σαν κακούργημα(και μην μου λέτε παραμύθια, το ΠΑΣΟΚ την είχε κάνει πλημμέλημα). Ένα σταθερό εκλογικό νόμο με στόχο την απλή αναλογική και όχι όπως μας βολεύει.

Να μην αλλάζουν παρά μόνο με 250 ψήφους από τους 300!

Ούτως ή άλλως κυβέρνηση αυτοδύναμη δεν θα βγεί από τις εκλογές που θα γίνουν αργά ή γρήγορα. Καθίστε όλοι μαζί και ύστερα από ανοιχτή συζήτηση με όλο τον λαό  που είναι ή δεν είναι –ΕΙΝΑΙ όλοι στην πλατεία. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα γυρίσει στο σπίτι. Μην ξεχνάτε την Ισπανία. Μόλις χρειαστεί πάλι θα γεμίσει η πλατεία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απ’ τους συνδικαλιστάς.

Επιτέλους ακούστε μια φορά τον λαό. Εννέα στους δέκα πιστεύουν στο αδιέξοδο της οικονομίας. 50%  θέλουν νέο κόμμα. Επτά στους δέκα θέλουν να συνεννοηθείτε(ΒΗΜΑ). Και αφού δυστυχώς δεν βλέπουμε νέα πρόσωπα, νέες ιδέες θ’ αρκεστούμε σε σας αλλά με έλεγχο πλατείας. Ας γίνει πράξη του Αντρέα το σλόγκαν τροποποιημένο

«Ο άξιος στην κυβέρνηση και ο λαός στην εξουσία»

ΥΓ. Την ώρα που γράφονται αυτά ο George στο βήμα της βουλής λέει εν ολίγοις «μην κάνετε όνειρα να ζήσετε χωρίς ΔΝΤ, Τρόϊκα, ΕΚΤ, και »…(πως δεν το είπε αυτό; χωρίς παγκοσμιοποίηση).

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.