Έξαλλοι οι Πανεπιστημιακοί με το νέο Νόμο Πλαίσιο


Η ανακούφιση στο άκουσμα της απομάκρυνσης του Υφ. Παιδείας κ Πανάρετου, έδωσε τη θέση της στην οργή, από πλευράς των Πανεπιστημιακών, μετά την πληροφόρηση από στενό συνεργάτη της κ. Διαμαντοπούλου ότι ο νέος Νόμος Πλαίσιο πρόκειται συντομότατα να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αγανακτισμένοι οι πανεπιστημιακοί, τόσο μέσω της ΠΟΣΔΕΠ όσο και μεμονωμένα, διεμήνυσαν ότι το έκτρωμα του αποτυχημένου Υφυπουργού που απομακρύνθηκε δεν πρόκειται να περάσει. Η άρση του Αυτοδιοίκητου, η πλήρης κομματικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η κατακόρυφη μείωση της χρηματοδότησης, το «πάγωμα» των νεοεκλεγέντων μελών ΔΕΠ και των εξελίξεων αποτελούν κόκκινη γραμμή και casus belie για την Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η αντίδρασή τους, τόνισαν, θα συνάδει με αυτή της κοινωνίας με το Υπουργείο να προβληματίζεται για τις προεκτάσεις των κινητοποιήσεων αγανακτισμένων Πανεπιστημιακών στα πλαίσια της γενικευμένης κοινωνικής κατακραυγής για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

Ματίνα Γεωργίου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.