“Η συμφωνία Μέρκελ – Σαρκοζί κατέρρευσε” – “Μόνο η μισή δόση στην Ελλάδα”


XRIMANEWS.GRΔύο άρθρα με πολύ ανησυχητικές πληροφορίες σχετικά με την Ελλάδα δημοσιεύτηκαν πριν λίγο, το ένα από την Der Spiegel και το άλλο από το Bloomberg.

Σύμφωνα με την Der Spiegel η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ Μέρκελ – Σαρκοζί έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με το Bloomberg, θα δοθεί η ΕΕ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να πάρε τα μέτρα που απαιτούνται με το να εκταμιεύσει μόνο τη μισή από τη δόση των 12 δις ευρώ. Το ανησυχητικό είναι πως οι πληροφορίες της Der Spiegel αρκετά συχνά έχουν αποδειχτεί αξιόπιστες.

Δύο άρθρα με πολύ ανησυχητικές πληροφορίες σχετικά με την Ελλάδα δημοσιεύτηκαν πριν λίγο, το ένα από την Der Spiegel και το άλλο από το Bloomberg. Σύμφωνα με την Der Spiegel η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ Μέρκελ – Σαρκοζί έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με το Bloomberg, θα δοθεί η ΕΕ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να πάρε τα μέτρα που απαιτούνται με το να εκταμιεύσει μόνο τη μισή από τη δόση των 12 δις ευρώ. Το ανησυχητικό είναι πως οι πληροφορίες της Der Spiegel αρκετά συχνά έχουν αποδειχτεί αξιόπιστες.

Στην ιστορία της Der Spiegel αναφέρει πως ενώ σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο της ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε προτείνει να αυξηθεί η κεφαλαιακή ισχύς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα 440 δις ευρώ, με τις εγγυήσεις από τη Γερμανία να αυξάνονται στα 246 δις ευρώ από 123, έτσι ώστε να αγοραστούν ομόλογα που στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν ως εγγύηση από τις ελληνικές τράπεζες για να αντλήσουν ρευστότητα, Γερμανός αξιωματούχος παρείχε την πληροφορία πως ενώ άλλες προτάσεις εξακολουθούν να συζητούνται, η συγκεκριμένη αποσύρθηκε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στην ιστορία του Bloomberg, αναφέρεται ως πηγή ο Βέλγος υπουργός Οικονομίας ο οποίος υποστήριξε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκριθούν μόνο τα 6 δις από τα 12 της 5ης δόσης τον Ιούλιο, έτσι ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί στην υιοθέτηση των μέτρων και στην προώθηση των περικοπών τις οποίες έχει υποσχεθεί.

XrimaNews.gr 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.