ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ και…πτώση


Του Θανάση Νικολαΐδη

(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

Η ΔΕΗ και ο δημόσιος χαρακτήρας της. Με την περιουσία και τους ανθρώπους της κάθε ειδικότητας και μόνο με τους εναερίτες στον…αέρα. Κι αν ξεπεράσεις κάποιους «σκονισμένους» βιοπαλαιστές στο μεροκάματο του τρόμου, μπαίνεις στα…γραφεία. Εκεί συναντάς τους αραχτούς με ύφος εξουσιαστή να ξεφυσούν…κατάκοποι κι ένα χαρτί «ταλαίπωρο» στα χέρια να τους εξασφαλίζει μεροκάματο για τις ανάγκες της ζωής. Με το ρεύμα φτηνότερο (και παλαιότερα σχεδόν τζάμπα) για τους «πατρικίους» και τους «πληβείους» να πληρώνουν. Να ξοφλάνε τον «λογαριασμό της ΔΕΗ», επιβαρυμένο με ό,τι σοφίστηκε η αρπάχτρα Πολιτεία, που ανέκαθεν την κουμαντάρουν άφρονες και ψηφοθήρες. 

Ο συνδικαλισμός, στα σχολεία, στην Αστυνομία (πάει και για…στρατό) και οι ΔΕΗ τζήδες θα’ μεναν πίσω; Και το’ χαν καμάρι, που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ταρακουνόυσε κυβερνήσεις. «Έβγαλε» Ρίζους που, για τις «αμαρτίες» τους, ο Τριανταφυλλόπουλος τους έστειλε σπίτι τους, αλλά απόμειναν οι άλλο. Μιλάνε (κι η γης τους ετρομάζει), απειλούν αλλαγή «στρατοπέδου», χθες απειλούσαν για απεργία και σήμερα την πραγματοποιούν. Απεργούν και «η ΔΕΗ θα σας κόψει το ρεύμα». Λες και οι κ.κ. συνδικαλιστές δεν είναι «εργαζόμενοι» της ΔΕΗ, ανήκουν σε άλλο σινάφι ή μας ήρθαν απ’ το…εξωτερικό.

ΚΟΒΕΤΑΙ το ρεύμα, κόβεται και η ανάσα των πολιτών. Με το μάτι του επαγγελματία καρφωμένο στους κατεβασμένους διακόπτες, τον τουρίστα απορημένο και το «δημόσιο αγαθό» να το μοιράζουν κατά βούληση ΓΕΝΟΠ και ΔΕΗτζήδες. Και, βέβαια, έπρεπε να πείσουν (και δεν έπεισαν), να κάνουν τη ρεκλάμα τους και να συγκινηθούν οι μάζες. Γι αυτό και «άρπαξαν» τους συμπαθείς εναερίτες, τους έβαλαν αιχμή του δόρατος και ρίχνουν (πέτρες) στον…αέρα.

ΚΑΙ μόνο για τη διοίκηση, τους μισθούς διευθυντών και για τα «έργα» των συνδικαλιστών δεν μας…ενημερώνουν. Ο κ. Γενικός δεν ήταν που το πρώτο μέλημά του ήταν να διπλασιάσει τον μισθό των 5-6 «γενικών» της ΔΕΗ, πριν από 3-4 χρόνια; Και τα 100-120 χιλιάρικα ετησίως που τσέπωνε έκαστος (και τι άλλαξε για να μην…τσεπώνει) των οδηγών (σοφέρ) των μεγαλόσχημων της διοίκησης;

ΟΛΑ έχουν ένα τέλος και ήρθε το τέλος. Με τον κόσμο απέναντι και τους απεργούς μόνους. Όχι πως γουστάρουμε τους ιδιώτες να μας πουλάνε ρεύμα, αλλά να το σκέφτονταν έγκαιρα (και) της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τα παλικάρια, ως «λειτουργοί» του δημοσίου. Με την απεργία και τους κατεβασμένους διακόπτες επιταχύνουν την πτώση τους για μια (ανώμαλη) προσγείωση.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.