Τρισεκατομμύρια ομόλογα έχουν στα χέρια τους ευρωπαϊκές τράπεζες – Τρέμουν πτώχευση της Ελλάδας και εξάπλωση στις άλλες χώρες!


*Πόσα ομόλογα τραπεζών έχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

*Για μια ακόμα φορά θέλουν να σώσουν τις τράπεζες

*Ποια η έκθεση Γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα

Όταν η Ευρώπη πιέζει την Ελλάδα για να λάβει ..τα μέτρα της, οι Βρυξέλλες γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), η έκθεσή των ευρωπαϊκών τραπεζών στις χώρες τις ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι το λιγότερο ανησυχητικές.

ΧΩΡΙΣ να υπολογίζουν την Ελλάδα, η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία ανέρχεται στα 2 τρις ευρώ!

Είναι ένα ακόμα δείγμα δηλαδή, (όπως έχουμε ξαναπεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ) ότι η λύση στην Ευρώπη έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να σωθούν οι τράπεζες, αφού αυτό το ποσό τις καθιστά ευάλωτες στην περίπτωση διεύρυνσης της κρίσης, όπως αναφέρει το δίκτυο Bloomberg.

Με άλλα λόγια, σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, έναν χρόνο αφότου οι ευρωπαίοι διέσωσαν την Ελλάδα, οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες της περιοχής δεν διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, ούτε έχουν περικόψει αρκετά τα δάνειά τους ώστε να αντέξουν τη μετάδοση της κρίσης που θα μπορούσε να ακολουθήσει μια χρεοκοπία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της BIS, οι γάλλοι διαθέτουν δάνεια ύψους 589,8 δισ. δολαρίων που συνδέονται με την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ η έκθεση των γερμανών στις χώρες αυτές ανέρχεται σε 498,8 δισ. δολάρια.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, όπως αναφέρεται, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν το ρίσκο τους που σχετίζεται με την Ελλάδα κατά 30% στα 136,3 δισ. δολάρια πέρυσι, καθώς δεν ανανέωσαν δάνεια και προχώρησαν σε απομειώσεις της αξίας του χρέους τους.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τραπεζών ανέρχεται στα 20 δις. ευρώ.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.