Έκλεισε σχολείο!!!!!!!!!


Σχολείο σε ένα χωριό της Κρήτης έκλεισε ,σύμφωνα με την Real News , καθώς υπήρξε έλλειψη μαθητών! Πρόκειται για το πετρόκτιστο Δημοτικό Σχολείο Λιμνών Λασιθίου, το οποίο είχε χτιστεί από αγρότες. Στο παραδοσιακό χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου χτύπησε για τελευταία φορά το κουδούνι του ιστορικού σχολείου σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που οργάνωσαν οι κάτοικοι του χωριού, παλιοί και νέοι μαθητές, αλλά και τοπικοί φορείς, τιμώντας τους δασκάλους που δίδαξαν στον τόπο τους. Η ατμόσφαιρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 1935 στο σχολείο φοιτούσαν 117 παιδιά, το 1960 ήταν 75,το 1970 οι μαθητές έφταναν τους 49, το 2011 φοίτησαν 8 παιδιά, ενώ για τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές μειώθηκαν στους 4, οι οποίοι και θα εγγραφούν στη Νεάπολη ή στον Αγιο Νικόλαο. ”Οσο δύσκολο είναι να εγκριθεί και να λειτουργήσει σήμερα ένα σχολείο, τόσο εύκολο ήταν τότε. Αλλες εποχές, μόνοι τους οι άνθρωποι κουβαλούσαν πέτρες και έχτισαν το σχολείο για να μάθουν γράμματα τα παιδιά τους. Τότε δεν υπήρχε γραφειοκρατία και εγκρίσεις, αλλά αρκούσε η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων” είπε συγκινημένος ο τελευταίος δάσκαλος του χωριού, Χαρ. Τσιώτης, ο οποίος και παρέδωσε το κλειδί του σχολείου Λιμνών στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη. Το κτίριο αναμένεται να παραχωρηθεί στον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, ώστε να δημιουργηθεί μουσειακός ιστορικός χώρος. Το κτίριο, όπως έγινε γνωστό, χτίστηκε το 1857 από τα κομμάτια ενός βράχου που  που αποκολλήθηκε από την πλαγιά της Αγίας Φωτεινής έξω από τις Λίμνες και τα οποία μετέφεραν οι κάτοικοι με ζώα και κάρα και έχτισαν το σχολείο!

Επιμέλεια: Ναντίνα Χρηστίδου

Περὶ τοῦ/τῆς: nadichris

Είμαι 36 χρόνων , μένω κάπου στην Ελλάδα, γεννημένη στην Ελλάδα. Έχω σπουδάσει Οικονομικά και τώρα τελειώνω Ιταλική Φιλολογία. Μιλάω 5 γλώσσες
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.