Μικροί ηγέτες, μεγάλα ψέματα


Βλέποντας όλα όσα διαδραματίζονται στη βουλή τον τελευταίο καιρό ξέρω ήδη τι θα γράψει η ιστορία. “Το τάδε διάστημα μικρές πολιτικές προσωπικότητες οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεωκοπία και την έλλειψη εθνικής κυριαρχίας.” Έχει ξανασυμβεί, η ιστορία επαναλαμβάνεται και εμείς γράφουμε τη δική μας ιστορία ως παρατηρητές περιορισμένων δυνατοτήτων.

Δε θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης και την αστοχία της σε όσα ανακοινώνει.

Με αριθμούς, όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα το Ποντίκι (26\5\11)

  1. Το υπουργείο από τις αυξήσεις ΦΠΑ υπολόγιζε να εισπράξει 2,2 δις ευρώ, τελικά εισέπραξε 800 εκατομμύρια ευρώ.
  2. Από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε αλκοόλ και καπνό υπολόγιζε να εισπράξει 1,3 δις ευρώ, έλαβε τελικά 500 εκατομμύρια
  3. Από αυξήσεις ΕΦΚ στα καύσιμα υπολόγιζε 1,5 δις ευρώ, έλαβε 1,3 δις ευρώ.
  4. Από τον ΦΜΑΠ υπολόγιζε να εισπράξει 400 εκατομμύρια ευρώ, εισέπραξε το απόλυτο 0…
  5. Από τον φόρο εισοδήματος (μειώσεις μισθών και συντάξεων) υπολόγιζε 1,15 δις ευρώ Δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε να κάνει μεγαλύτερες επιστροφές φόρου αφού οι φορολογούμενοι των μεσαίων στρωμάτων υπέβαλαν περισσότερες του αναμενόμενου αποδείξεις.

Είναι σαφές ότι κανένας από τους στόχους που ανακοινώθηκαν δεν είχε επιτυχία. Παράλληλα τεράστια ποσά περικόπηκαν από την παιδεία (σε βάθος τριετίας 900 εκατομμύρια ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει η Α. Διαμαντοπούλου τον Απρίλιο μετά από συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό).

Μέσα σε όλα αυτά ισχύει και η ανακοίνωση για έκτακτη εισφορά, που θα πλήξει εκ νέου τα χαμηλά εισοδήματα. Ο νέος πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος ζήτησε ως πυροτέχνημα την επανεξέταση των συντελεστών έκτακτης εισφοράς για να μην πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα. Όταν όμως το ΦΠΑ είναι στο 23% τα χαμηλά εισοδήματα έχουν πάρει το δρόμο της δήμευσης εδώ και καιρό, λίγο όμως απασχολεί τους σοσιαλιστές μας όσο το ζεστό χρήμα είναι η πρωταρχική τους επιδίωξη.

Μίλησα λοιπόν με αριθμούς γιατί καμιά φορά όταν γνωρίζουμε συγκεκριμένα, θυμώνουμε πιο ολοκληρωμένα Όλα αυτά τα στοιχεία δεν πτόησαν τα ίδια άτομα να βγαίνουν ξανά ανασχηματισμένα και να μας υπόσχονται ότι τώρα είναι έτοιμοι να πετύχουν τους στόχους τους. Η ίδια ομάδα ανθρώπων, στο ίδιο πνεύμα υπόσχεται ότι μπορεί. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, και τα οικονομικά νούμερα και τα άλλα…

dinatomirmigi

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.