Όταν η «διαρροή» απειλεί την Δημοκρατία


Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Μια από τις λέξεις που έχουν για τα καλά εγκατασταθεί στο σύγχρονο λεξιλόγιό μας είναι η διαρροή!

Ο αρχικός ορισμός της: διαφυγή ή απώλεια υγρού ή αερίου μέσα από ανοίγματα, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα: Από ενόχληση και ντροπή όταν πρόκειται για διαρροή ούρων έως πανικό αν πρόκειται για διαρροή πετρελαίου, ή ακόμη χειρότερα, ραδιενέργειας.

Ο μεταφορικός ορισμός της λέξης όταν πρόκειται για πληροφορίες: η γνωστοποίηση απόρρητης πληροφορίας παρά την επιβεβλημένη μυστικότητα, προκαλεί συνήθως συναισθήματα οργής και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης: Σάλος με διαρροή θεμάτων στις Πανελλήνιες 2011 με αποστολή γραπτών μηνυμάτων, Αναβρασμός στη Renault για τη διαρροή επιχειρηματικών μυστικών για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο κ.λπ.

Η ραγδαία ανάπτυξη της διαδόσεως των πληροφοριών τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε μια Μακιαβελικής εμπνεύσεως μέθοδο χειραγώγησης των λαών με την χρήση προμελετημένων «διαροών».

Κι αν μεν πρόκειται για διαρροές που στόχος τους είναι η σφυγμομέτρηση και ο προιδεασμός της κοινής γνώμης για κάποιο οικονομικό μέτρο που πρόκειται να ληφθεί, μικρό το κακό. Ας πούμε ότι οι διαρροές τότε αντικαθιστούν κάποια κοστοβόρα έρευνα αγοράς κι ας αφήσουμε να το πάρει το ποτάμι.

Το πράγμα σοβαρεύει όταν οι διαρροές αφορούν σε Εθνικά θέματα. Εκεί ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης  είναι άμεσος. Οι αντιδράσεις μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες και να μας εκθέτουν ως χώρα υπονομεύοντας το πραγματικό μας συμφέρον. Θυμηθείτε τα γιγαντιαία θλιβερά συλλαλητήρια που ξεσήκωσαν τοπικοί θρησκευτικοί μας ηγέτες εξ αιτίας της διαρροής για  επικείμενη, τότε, ονομασία των Σκοπίων ως Βόρειας Μακεδονίας.

Η διαρροή όμως που γίνεται για να χειραγωγηθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου προκειμένου να επηρεαστεί η Βουλή και να ψηφισθούν Νόμοι οι οποίοι θα στερήσουν από τον Ελληνικό λαό την εθνική του περιουσία, την αξιοπρεπή διαβίωσή του, το μέλλον των παιδιών του κι εντέλει την εθνική του κυριαρχία, αυτή η διαρροή είναι απαράδεκτη. Πολύ περισσότερο όταν γίνεται σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα επάνω μας. Κι όχι πια μόνο  με απαξιωτικά συναισθήματα.

Μόλις πριν λίγες μέρες ο ΟΗΕ επεσήμανε την λαθεμένη πολιτική του αχαλίνωτου καπιταλισμού απέναντι στους αδυνάτους λαούς του Νότου. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης, ο ένας πίσω από τον άλλο ξεσηκώνονται εναντίον της ανάλγητης πολιτικής  που αποδομεί το κοινωνικό κράτος της Ε.Ε. Οι «αγανακτισμένοι» πλημμυρίζουν τις πλατείες της γηραιάς ηπείρου, ο ένας πίσω από τον άλλο φιλέλληνες πολιτικοί ξεσπαθώνουν εναντίον της αδικίας που γίνεται στον τόπο μας με την εκμετάλλευση της δυσχερούς γεωπολιτικής του θέσης  από τους ισχυρούς Ευρωπαίους εταίρους μας, τόσο στους εξοπλισμούς όσο και στη λαθρομετανάστευση.

Ώρες πριν η νέα υποτελής στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών μας Κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, έρχεται η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ η οποία απενοχοποιεί αυτούς που ψήφισαν το αντισυνταγματικό Μνημόνιο Ι και τους ενθαρρύνει να ψηφίσουν το ακόμη πιο επαχθές για τον Ελληνικό λαό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Που θα βλάψει όχι μόνο εμάς αλλά όλη την  Ανθρωπότητα, αν σκεφθούμε ότι είμαστε το πειραματόζωο εφαρμογής των νεοφιλελευθέρων μέτρων της δημοσιονομικής «εξυγίανσης» σε δημοκρατικές χώρες.

Βαριά η κατηγορία του ΔΣΑ κατά του ΣτΕ: «έτσι φαίνεται, ότι το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο».

Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας αναμένεται να γίνει με το νέο δικαστικό έτος, που αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου 2011.
Έτσι, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, τότε θα προσφύγουν στο Στρασβούργο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και άλλοι Σύλλογοι κατά της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις. .
Όμως, μέχρι τότε, με τις ψήφους των εφησυχασμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εξ αιτίας της διαρροής της αμφισβητούμενης από την πλειοψηφία του νομικού κόσμου της Ελλάδος απόφασης του ΣτΕ, μπορεί με την υπογραφή του Μεσοπρόθεσμου να έχει επιτελεσθεί βλάβη μη αναστρέψιμη εναντίον του έθνους αλλά και της Ανθρωπότητας, όπως εξήγησα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση η διαρροή αυτής της απόφασης του ΣτΕ αποτελεί ευτελισμό της Δημοκρατίας και των Θεσμών. Θεωρώ ότι η άμεση παραίτηση των υπευθύνων ανωτέρων δικαστών γι αυτήν την διαρροή θα αποτελέσει μια έντιμη πράξη εξιλέωσής τους!

Δημήτρης Ματσικούδης
Μηχ-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.