Ισραήλ: «Θα αναχαιτίσουμε τον στολίσκο για τη Γάζα»


Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ρον Πρόσορ, η χώρα του είναι αποφασισμένη να σταματήσει το στολίσκο. “Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, είπε.

Αποφασισμένο να αναχαιτίσει το στολίσκο των περίπου δέκα πλοιαρίων, τα οποία αναμένεται να αποπλεύσουν την ερχόμενη εβδομάδα από την Ελλάδα, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, φέρεται το Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ρον Πρόσορ, η χώρα του είναι αποφασισμένη να σταματήσει το στολίσκο. “Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, είπε ο πρεσβευτής μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο το Μεσανατολικό ζήτημα.

 

Ο στολίσκος “εντάσσεται σαφώς στο πλαίσιο ενός πολιτικού διαβήματος”, πρόσθεσε ο Πρόσορ, ο οποίος, παράλληλα, ανέφερε ότι “ο στολίσκος δεν παρουσιάζει κάτι το εποικοδομητικό” και ότι “η πρόκληση δεν έχει καμία σχέση με την ανθρωπιστική βοήθεια”.

Την Τετάρτη η ελληνική πρωτοβουλία “Ένα καράβι για τη Γάζα” ανακοίνωσε ότι δέκα πλοία θα αποπλεύσουν την επόμενη εβδομάδα από την Ελλάδα, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

ethnos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.