Τα CDS λήγουν σε δύο ημέρες και το “σενάριο” τώρα λέει… χρεοκοπία!


Στο περιθώριο μιας Ελλάδας βαθιά βουτηγμένης στην ανυποληψία, με γκρίζα σύννεφα γύρω από το μέλλον της, και αφαίρεσης του στοιχειώδους δικαιώματος να ονειρευόμαστε μια «εθνική αποκατάσταση», η Ευρώπη, συνεχίζει να αποδεικνύεται το ίδιο, αν όχι περισσότερο κατώτερη των περιστάσεων. Και να στέλνει με θλιβερή συνέπεια, αντικρουόμενα μηνύματα ως προς το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω από την τύχη της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.

Χθες, το «Reuters» αποκάλυψε την επεξεργασία σχεδίου… διαφυγής, «plan B’», για την περίπτωση που δεν εγκριθεί από την ελληνική Βουλή τοΜεσοπρόθεσμο, με την ψήφιση του οποίου έχει συνδεθεί από τοEurogroup η εκταμίευση της 5ης δόσης. Χωρίς την οποία, η Ελλάδα χρεοκοπεί.

Σήμερα, και ενώ κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη είναι ηυπερβατική πρόταση του Νικολά Σαρκοζί, που δείχνει να δίνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα, με 30ετη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, το… σενάριο λέει «χρεοκοπία».

Αυτή την απειλή τουλάχιστον κραδαίνουν πάνω από το κεφάλι της χώρας ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.

«Δεν υπάρχει plan B’ για την Ελλάδα, για όσους εικάζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές. Μοναδικός τρόπος για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία, είναι να εγκρίνει η Βουλή το Μεσοπρόθεσμο», δήλωσε ο Όλι Ρεν, που… μονότονα τους τελευταίους μήνες ζητεί από τα ελληνικά κόμματα συναίνεση. Στο… λάθος, όπως του έχει απαντήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Τα μηνύματα που έχουμε στείλει στην Ελλάδα, είναι σαφή. Αναμένουμε την υλοποίηση του προγράμματος περικοπών, και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα. Αν δεν υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί, δεν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας», ανέφερε ο Γερμανός οικονομολόγος Γιούργκεν Σταρκ.

Με τόσο αντιφατικά μηνύματα βέβαια, το μόνο που πετυχαίνουν οι εταίροι είναι να επιτείνουν τη σύγχυση, σε διεθνές επίπεδο, και να πολλαπλασιάσουν τις αμφιβολίες για την ειλικρίνειά τους, στο εσωτερικό της χώρας.

Είναι μετά να μην απορείς, για το πόσοι και ποιοι έχουν επενδύσει σταCDS της χρεοκοπίας, που λήγουν… σε δυο μέρες;

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τα CDS λήγουν σε δύο ημέρες και το “σενάριο” τώρα λέει… χρεοκοπία!

  1. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

    ΠΕΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΗ ΜΑΣ!!!!!!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.