621 αδιόριστοι καθηγητές από το 2009


εστάλη από ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΕΠ 2008

Δημοσίευση στο «ΕΘΝΟΣ-ΕΡΓΑΣΙΑ», σελίδα 27/5

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 

Με αλλεπάλληλα υπομνήματα που έχουν καταθέσει στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οι 621 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι παρακάμφθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν έχουν διοριστεί. Στα υπομνήματα αναφέρουν ότι τον Αύγουστο του 2010 από τις 2800 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν μόλις οι 789 ήταν από τους διοριστέους του ΑΣΕΠ, καταστρατηγώντας τα ποσοστά 60% (ΑΣΕΠ) και 40% (ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών), τα οποία προβλέπει ο νόμος 3848/2010. Επισημαίνουν ότι διορίστηκαν 811 εκπαιδευτικοί από τους πίνακες των 24μηνιτών και των 30μηνιτών (όσοι εκπαιδευτικοί αποκτήσουν 24 μήνες προϋπηρεσία και έχουν πιάσει την βάση στην βαθμολογία του ΑΣΕΠ μπαίνουν στον πίνακα των 24μηνιτών και όσοι έχουν 30 μήνες προϋπηρεσία μπαίνουν στον πίνακα των 30μηνιτών) που και αυτοί μετέχουν στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών, καθώς και 855 δάσκαλοι του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών επιπλέον του ποσοστού τους, αφήνοντας αδιόριστους 621 εκπαιδευτικούς με ονομαστικά ΦΕΚ διορισμού και συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο διορισμού.   Οι 621 διοριστέοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης ζητούν την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας με τον διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχουν ΦΕΚ αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ εντός του 2009, έτσι ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη, τα εξής: α) το άρθρο 103, παράγραφος 7 του Συντάγματος, που προβλέπει διορισμούς στο Δημόσιο μέσω διαγωνισμών, β) ο νόμος 3812/2009 που προβλέπει ότι όλοι οι διορισμοί μονίμων στο δημόσιο να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ, και γ) την ΚΥΑ ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/71/οικ.4573 της 01/03/2011, που αποδίδει προτεραιότητα στους διορισμούς τόσο στον τομέα της Παιδείας, όσο και στους έχοντες ΦΕΚ οριστικών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ εντός του 2009.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου και θα ακολουθήσει η διαδικασία των αποσπάσεων δασκάλων και καθηγητών. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις-αποχωρήσεις συναδέλφων τους. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, για πρώτη φορά αξιοποιείται σύστημα για την αντικειμενική αξιολόγηση του προσωπικού μέσω πληροφοριακού συστήματος, το οποίο υποστηρίζει το έργο των υπηρεσιακών συμβουλίων. Κατηγορίες εκπαιδευτικών με ιδιαίτερες ανάγκες θα αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.