Γιατί μας χαντάκωσε;


Από το 1974 έως το 2009 η Ελλάδα είχε 4 εκλεγμένους πρωθυπουργούς.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έκαναν σοβαρά και λιγότερο σοβαρά λάθη, εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και άφησαν τη διαφθορά του δημόσιου τομέα να γιγαντωθεί.
Τα κακώς κείμενα δεν μπορούν να αποδοθούν σε όλους εξίσου όπως ούτε η τυχόν αμέλεια στις διορθώσεις.
Μετά ήρθε η διεθνής οικονομική κρίση και δεν βρήκε την Ελλάδα στην καλύτερη κατάσταση.
Βέβαια δεν ήταν μόνο η Ελλάδα. Δύσκολες στιγμές περνάνε και τα άλλα κράτη, μερικά πολύ δύσκολες.
Οι πρωθυπουργοί μας αυτοί δεν μπορούν όμως να κατηγορηθούν ότι έκαναν ή δεν έκαναν έγινε με σκοπό την ζημία της Ελλάδος.

Το 2009 εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό μία νέα κυβέρνηση με ένα νέο πρωθυπουργό. Οι Έλληνες ευχήθηκαν τότε να πετύχει γιατί η δική του επιτυχία θα ήταν και δική τους. Ήταν όμως έτσι; Ας κάνουμε μία ανασκόπηση.

Όταν διαπίστωσε ότι ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις (Φθινόπωρο 2008) άρχισε να πιέζει για εκλογές ενώ ταυτόχρονα κατηγορούσε τη ΝΔ ότι τα περί διεθνούς κρίσης ήταν παραμύθια.

Δημιούργησε το ονομαζόμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου που όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν ήταν πολιτικό σκάνδαλο αλλά ήταν μία βρώμικη πολιτική φούσκα. Εδώ υποστηρίχθηκε από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ των οποίων ο ρόλος και τα κίνητρα πρέπει κάποτε να ερευνηθούν και όχι μόνο για αυτό το θέμα.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κακώς έδωσε μόνο 500 εκατ. στους αγρότες, έπρεπε να δώσει τουλάχιστον 1 δις. Επεχείρησε μάλιστα να ηγηθεί πορείας κρητικών τρακτέρ στη Βουλή.

Υπαναχώρησε στις αλλαγές του συντάγματος για τα πανεπιστήμια, αποχώρησε από τη βουλή στις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες και πολέμησε την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ και τη σύμβαση με την COSCO. Υπονόμευσε και έστειλε στις καλένδες την εξυγίανση του ΟΣΕ.

Αρνήθηκε ακόμα και παθητική ανοχή για τη σωτηρία της οικονομίας όταν κλήθηκε, μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς από τον ΚΚ.

Προκάλεσε πρόωρες εκλογές με τη μέθοδο καταψήφισης Παπούλια, μετά εκλογές, μετά υπερψήφισης Παπούλια, χωρίς ίχνος ντροπής. Εκ των υστέρων είχε μάλιστα το θράσος να κατηγορήσει τον ΚΚ ότι εγκατέλειψε το σκάφος.

Εξελέγει πρωθυπουργός εξαπατώντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό.

Αυτός και η κλίκα του έκαναν άπειρες δηλώσεις σε κάθε ευκαιρία για το ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμού, θα χρεοκοπήσουμε, θα βυθιστούμε σαν τον Τιτανικό, είμαστε διεφθαρμένη χώρα, κ.ο.κ., ενώ παράλληλα και μυστικά είχε επαφές με το ΔΝΤ. Ακόμα και όταν συναντήθηκε με τον Σαρκοζί ο οποίος τον διαβεβαίωνε ότι η Γαλλία και η Ευρώπη θα βοηθήσει, αυτός έλεγε “υπάρχει και το ΔΝΤ”. Να μη ξεχνάμε και το πιστόλι πάνω στο τραπέζι, που όπως αποδείχθηκε ήταν για μας.

Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο μέχρι μετά το μνημόνιο με αποτέλεσμα να χάσουν οι αγορές την υπομονή τους με την Ελλάδα. Τον Ιανουάριο 2009 μάλιστα δανείστηκε 12 δις ενώ του είχαν προσφέρει περ. 28 δις με spread140.

Τα μέτρα που πήρε μετά το μνημόνιο ήταν οι οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και δώρων καθώς και αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης και ακινήτων. Ακριβώς ότι χρειαζόταν για να σκοτώσει σταδιακά την οικονομία να δημιουργήσει μεγάλη ύφεση και να εκτοξεύσει την ανεργία στα ύψη.Δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις που είχε δεσμευτεί και δεν έκανε καμία προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες, ιδιαίτερα στις ΔΕΚΟ που είτε είναι άχρηστες ή έχουν υπεράριθμους υπεραμοιβόμενους υπαλλήλους ή θα έπρεπε να είναι απλώς υπηρεσίες κάποιου υπουργείου (με ελάχιστες εξαιρέσεις) χωρίς προέδρους, διοικητικά συμβούλια, ταξίδια, κτήρια κλπ.

Και φθάνουμε στο μεσοπρόθεσμο που συνεχίζει το στραγγαλισμό της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα ξεπουλάει κάθε τι πολύτιμο που έχει η χώρα. Το όποιο μεσοπρόθεσμο όμως δεν το ανακοίνωσε τον Απρίλιο όπως θα έπρεπε.

Περάσαμε από το θεατρικό μονόπρακτο της δήθεν παραίτησης και το έφθασε στο αμήν ώστε να μη υπάρχει καθόλου χρόνος για διαπραγμάτευση.

Αυτά με όσον το δυνατόν λιγότερα λόγια.

Και τώρα η ερώτηση: Γιατί έγιναν έτσι όλα αυτά; Εάν κάποιος νομίσει οφείλονται στο ότι ο άνθρωπος είναι βλάκας, τότε αυτός ο κάποιος είναι αφελής. Γιατί όσο βλάκας και να είναι ο άνθρωπος δεν εξηγείται πως δεν τον σταμάτησε η κλίκα του. Υπάρχουν οι Αμερικάνοι με τα δικά τους κίνητρα και υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που έχουν στοιχηματίσει σε χρεοκοπία της Ελλάδος (CDS). Ο Σόρος μάλιστα, που ακούγεται ότι είναι φίλος του, τον επισκέφθηκε πρόσφατα.

Συμπέρασμα: Ο άνθρωπος αυτός χαντάκωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες σε βάθος αρκετών γενεών, βάσει λεπτομερούς σχεδίου που εξυφάνθηκε από σκοτεινούς κύκλους για την εξυπηρέτηση ανθελληνικών στόχων. Δεν είναι θέμα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ – είμαστε όλοι χαντακωμένοι. Δεν είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ προδότες. Απλώς αυτός και η κλίκα του.

Πρέπει λοιπόν να εργαστούμε όλοι να φύγουν αυτοί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα αργήσουν να φτιάξουν τα πράγματα, εκεί που μας έφερε, αλλά όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε τόσο το καλύτερο.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.