Με βομβαρδισμό στην Τουρκία απειλεί το Ιράν


Τριβές στις τουρκοιρανικές σχέσεις φαίνεται να προκαλεί η κρίση στη Συρία και το ενδεχόμενα να αναπτυχτούν στις ΝΑΤΟικές βάσεις της Τουρκίας αμερικανικές ή ΝΑΤΟικές δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά του καθεστώτος Άσσαντ.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Al-Akhbar που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, το Ιράν προειδοποίησε τη Τουρκία πως αν αποδεχτεί στο έδαφός της αμερικανικές ή ΝΑΤΟικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις ενάντια στο καθεστώς Άσσαντ της Συρίας, τότε θα βομβαρδίσει τις αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία.

Όπως γίνεται αντιληπτό…

οι ευαίσθητες ισορροπίες που τόσο καιρού διατηρούσε η Άγκυρα στις σχέσεις της με την Δύση και το Ιράν δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Η οποιαδήποτε επιχείρηση του ΝΑΤΟ ή των Αμερικανών κατά της Συρίας θα έφερνε πιθανόν το καθεστώς Άσσαντ σε δύσκολη θέση η θα προκαλούσε ακόμα και την πτώση του.

Από την άλλη πλευρά τα σχέδια της Τουρκίας για περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας για την δημιουργία μίας νεκρής ζώνης εντός των εδαφών της Συρίας και την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων κλονίζει τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και την στάση που θα πρέπει να υιοθετήσει το Ιράν για αυτό το θέμα.

Το Ιράν είναι υπέρ της παραμονής του καθεστώτος Άσσαντ στη Συρία για λόγους γεωπολιτικούς όπως υποστηρίζει και το σημερινό καθεστώς που υπάρχει στο Λίβανο ενισχύοντας συνεχώς τη Χεζμπολάχ με εξοπλισμό, άνδρες και χρήματα. Οποιαδήποτε πτώση του Άσσαντ θα σήμαινε αλλαγή των στρατηγικών σχεδιασμών του Ιράν στην περιοχή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.