Πιλοτικό πρόγραμμα κατάκτησης χώρας;


Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, οι κατακτητές υπήρξαν πολλοί. Και όλοι, με το ένα ή τον άλλο τρόπο  επιτέθηκαν, έκαψαν, έσφαξαν και κατέστρεψαν τις χώρες τις οποίες τελικά κατέκτησαν.  Και επέβαλλαν στους κατακτημένους  λαούς  τις βρωμιές τους. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, γη και ύδωρ και Ήλιο. Κατέστρεψαν τις ζωές  αντρών και γυναικών, και διέλυσαν τα όνειρα των νέων. Όλα, για την δική τους δόξα. Όλα, για να ικανοποιήσουν την ανάπηρη ψυχή τους.

Όλοι αυτοί οι κατακτητές, είχαν και έχουν ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό. Όλοι έδωσαν τεράστια ποσά χρημάτων, χρησιμοποίησαν πόρους και αγαθά τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της δική στους κοινωνίας, ή μάλλον στην δική τους τσέπη.

Και εδώ είναι το θέμα. Πολλά λεφτά για έναν πόλεμο. Πολύ χρήμα, για να «κερδίσουν» περισσότερα!! Χρηματιστήριο; Πλέον ναι.  Μια είναι η λύση, για αυτόν που τα βλέπει όλα χρηματιστηριακά. Να κερδίσει πολλά, βάζοντας λίγα. Έτσι και αυτοί πλέον. Οι μεγαλομανείς. Αυτοί που χρειάζονται ΄΄ πάντα περισσότερα ΄΄ , που επιθυμούν την κατάκτηση μιας χώρας,  μετά μιας άλλης χώρας  και μετά ολόκληρου του κόσμου. Να κατακτήσουν τον κόσμο, χωρίς να δώσουν φράγκο!! Ή τουλάχιστον , χωρίς να δώσουν όσα δίνουν για έναν πόλεμο.  Να σε κατακτήσουν, να σε κάνουν σκλάβο χωρίς να πληρώσουν μηχανές πολέμου, χωρίς να χυθεί αίμα. Ω τι ανθρωπισμός.

Έρχεται λοιπόν το ΔΝΤ και σου λέει: ¨Θα γίνεις δική μου(Ελλάδα). Με  τον άλφα ή τον βήτα τρόπο, θα σε κατακτήσω χωρίς να πληρώσω τον πόλεμο. Μπορώ;; Δεν ξέρω ακόμα, αλλά μπορώ να δοκιμάσω!  Σε σένα πρώτα. Εσύ θα είσαι το πείραμα μου.  Το λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Και αν σκλαβώσω εσένα αναίμακτα, τότε θα σκλαβώσω το σύμπαν. Θα είσαι πάλι μπροστά με πρωτιές Ελλάδα. Θα γίνεις ο πρώτος σκλάβος μιας οικονομικής πολιορκίας. Και δεν έχεις περίπτωση να αντέξεις. Τα τείχη σου θα πέσουν. Όχι από τα κανόνια μου. Αυτά είναι εικονικά. Αλλά από τους ρουφιάνους σου. Και πρώτον από όλους την κεφαλή σου. Έχεις πωληθεί και απλά το μυρίζεσαι. Δεν το ξέρεις ακόμα.¨

Και τα τείχη πέσανε. Η κεφαλή της χώρας, μας πούλησε για μια θέση εκ δεξιών του κατακτητή. Χωρίς πόλεμο. Τι αγάπη για τους Έλληνες;;!!! Όλα για μας τα έκαναν. Οι Εφιάλτες μας! Οι δικοί μας Εφιάλτες.  Γιατί εμείς τους θρέψαμε, αντί να τους πετάξουμε εκεί που ανήκουν…

Μωυσιάδης Π. Ιωάννης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πιλοτικό πρόγραμμα κατάκτησης χώρας;

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Και με τον ίδιο τρόπο εμφανίστηκαν Κολοκοτρώνηδες και Πλαστήρες…..

  Δυστυχώς η ευτυχώς μαζί με τους επίδοξους κατακτητές γεννιούνται και επαναστάτες…..

  Και οι επαναστάσεις δεν είναι ειρηνικές και δεν γίνονται ούτε από τους πολλούς ούτε από κότες….
  Και βαφτίζονται τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές…..Για αυτό και στο τέλος η εκδίκησή τους είναι τρομερή…..
  Η νίκη θα είναι των Ελλήνων…..κανενός άλλου….πάρτε το απόφαση όλοι σας…

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.