Πόσο κόστισαν τα δακρυγόνα που έπεσαν στο Σύνταγμα;


Περισσότερα από 250.000 ευρώ, μόνο για δακρυγόνα κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο η επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από τους «Αγανακτισμένους» τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας! Την Τετάρτη που ψηφιζόταν στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο.
Πώς προκύπτει το συγκεκριμένο νούμερο που αποδεικνύει περίτρανα ότι «λεφτά υπάρχουν»; Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», την Πέμπτη, την επόμενη δηλαδή ημέρα των θλιβερών επεισοδίων, το αρμόδιο τμήμα προμηθειών του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. λόγω ελλείψεων προχώρησε στην αγορά 10.000 δακρυγόνων από το Ισραήλ, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Το συνολικό κόστος της παραγγελίας ανήλθε στα 900.000 ευρώ! Μια μέση τιμή δηλαδή θα μπορούσε να είναι 90 ευρώ το τεμάχιο.

Την ίδια στιγμή δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι μόνο την Τετάρτη τα ΜΑΤ εκτόξευσαν 2.860 βομβίδες δακρυγόνου, όταν ο μέσος όρος χημικών που έπεφταν άλλες επεισοδιακές ημέρες στο κέντρο δεν ξεπερνά τα 100 με 150. Έτσι με έναν απλό πολλαπλασιασμό προκύπτει ότι οι 2.860 βομβίδες που εκτοξεύτηκαν (από περίπου 90 ευρώ η καθεμία) κόστισαν συνολικά 257.400 ευρώ!

Για να υπάρχει, ωστόσο, μία πλήρης εικόνα σχετικά με το ποσόν που δαπανήθηκε για το όργιο καταστολής που αποφασίστηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα χρήματα για τα χημικά, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τα εκτός έδρας των αστυνομικών που ήρθαν από την περιφέρεια και πολλά άλλα.

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.