Άρχισαν τα όργανα…


Οι έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής για τηνεφαρμογή του Μεσοπρόθεσμουπρογράμματος και την «ορθολογική» συμμετοχή (ξένων πολυεθνικών) εταιριών στο πρόγραμμα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η αρχή έγινε με τη συνάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Από τη συνάντηση αυτή προέκυψε πως αρχίζουν οι σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ι. Μανιάτης με τον κ. Κάρολο Παπούλια, ανακοίνωσε την έναρξη των σεισμικών ερευνών:

«Ξεκινούμε με τις σεισμικές έρευνες. Αυτές οι σεισμικές έρευνες θα γίνουν με ένα διεθνή διαγωνισμό, θα προσκαλέσουμε τις καλύτερες εταιρίες του κόσμου και θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα ξέρουμε ως Ελλάδα για την περιοχή κυρίως του Ιονίου και Νότια της Κρήτης, εάν έχουμε και πόσους υδρογονάνθρακες έχουμε», είπε ο κ. Μανιάτης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «πολύ σημαντική», ενώ ο υφυπουργός είπε ότι στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα έρθει προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τον φορέα έρευνας υδρογονανθράκων:
«Επιτέλους η Ελλάδα θα αποκτήσει το δικό της Δημόσιο Φορέα μετά από 15 χρόνια πλήρους απουσίας», είπε ο κ. Μανιάτης.

Στη σημαντική εξέλιξη για την υπόθεση των υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ θα είναι και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 11 Ιουλίου στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον οποίο θα συνοδεύει ο κ. Μανιάτης:

«Υπάρχει μια ευαισθησία, είναι πολύ σημαντικό, συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις και για αυτά που θα κάνουμε στο Ισραήλ», είπε στον υφυπουργό ο Κάρολος Παπούλιας.

Είναι γνωστό άλλωστε πως το Ισραήλ ενδιαφέρεται για το πετρέλαιο που υπάρχει στη χώρα μας…

πηγή: NewsBomb

Περὶ τοῦ/τῆς: nadichris

Είμαι 36 χρόνων , μένω κάπου στην Ελλάδα, γεννημένη στην Ελλάδα. Έχω σπουδάσει Οικονομικά και τώρα τελειώνω Ιταλική Φιλολογία. Μιλάω 5 γλώσσες
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.