Οι “βολεμένοι” που καταγγέλλει ο Παπανδρέου είναι παιδιά του ΠΑΣΟΚ


Όλοι ξέρουμε ότι και πάλι θα έχουμε αντιδράσειςαπό όσους θεωρούν ότι είναι βολεμένοι με το σύστημαΑλλά ξέρουμε ότι και αυτοί και όλοι μας, θα βγούμε πολύ καλύτεροι” δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Παιδείας.

Πράγματι υπάρχουν πολλά θετικά όπως και πολλά αρνητικά στο νόμο – πλαίσιο αλλά η ανάλυση για την Παιδεία δεν είναι της παρούσης.

Το ζήτημα είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να τα βάλει με όλα τα “πράσινα” κάστρα, αυτά που ο ίδιος και οι σύντροφοί του έστησαν εδώ και 30 χρόνια. Τώρα ξαφνικά, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, και της πίεσης της Κομισιόν για απελευθέρωση των αγορών, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να “φάει τις σάρκες του”.

Τα βάζει με τα πράσινα καπετανάτα, όπου κι αν αυτά βρίσκονται. Διότι για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια όλο αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα με τους καθηγητές – αφεντάδες και τους πρυτάνεις που λύνουν και δένουν, το ΠΑΣΟΚ το έφτιαξε. Θέλοντας να ελέγξει τα Πανεπιστήμια και τη διοίκησή τους, αφού δεν μπορούσε να ελέγξει τους φοιτητές, μοίρασε αφειδώς χρήματα, τόσο τη δεκαετία του ’80 όσο και του ’90. Οι περισσότεροι πρυτάνεις “πράσινοι” ήταν κατά καιρούς και πολλοί από αυτούς που φωνάζουν σήμερα κατά της κυβέρνησης, παλαιότερα υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ.

Πάμε στη σύγκρουση για την απελευθέρωση των ταξί. Ο καθένας έχει την άποψή του για το αν είναι δίκαιο και σωστό μέτρο το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Η ουσία όμως είναι ότι πρόκειται για μια ακόμη κοινωνική τάξη που ζούσε σε βάρος της ελληνική κοινωνίας, διά χειρός των πολιτικών κομμάτων που άσκησαν εξουσία. Οι ταξιτζήδες ήταν και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΝΔ μια δημοφιλής τάξη που επηρέαζε και τους πελάτες τους, επομένως, έπρεπε να τους χαϊδέψουν τα αυτιά. Πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα δε νομοθέτησε αυξήσεις στα κόμιστρα και στις σημαίες χωρίς να εξασφαλίσει και την απαραίτητη ποιότητα υπηρεσιών; Τώρα που το μαχαίρι μπήκε στο λαιμό επιχειρεί μια απελευθέρωση με λάθος τρόπο και οδηγώντας στην καταστροφή ακόμη και ταξιτζήδες που έδωσαν πριν ένα μήνα 200.000 για μια άδεια. Που ήταν η κυβέρνηση όταν οι οδηγοί ταξί κατήγγειλαν ότι η “μαύρη”, δηλαδή η αδήλωτη εργασία έφτανε το 80% στα ταξί; Και που ήταν όταν οι ταξιτζήδες έκαναν καρτέλ, ειδικά σε περιοχές – φιλέτα όπως τα αεροδρόμια;

Για να μην πούμε για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το πελατειακό κράτος με τις χιλιάδες αθρόες προσλήψεις το έφτιαξε κατά κύριο λόγο το ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν κορόιδο η ΝΔ να μην το συνεχίσει. Έρχεται λοιπόν τώρα ο κ. Παπανδρέου να διώξει αυτούς που βόλεψαν τόσα χρόνια οι υπουργοί και βουλευτές του.

Αλλά και για μια σειρά επαγγελμάτων που απελευθερώνονται, σάρκα εκ της σάρκας του ΠΑΣΟΚ είναι. Όποτε τους χρειάστηκε ο κ. Παπανδρέου τους έταζε λαγούς με πετραχήλια γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε

Αυτοί είναι λοιπόν όλοι οι βολεμένοι που υπαινίσσεται ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για τα “δικά τους παιδιά” και το κράτος που επί χρόνια έκτισε το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις.

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.