«Ο δρόμος της Αρετής»


Επειδή σε λίγο θα πάρουμε τα όρη και τις θάλασσες, καλό θα ήταν πρώτα να αναλογιστούμε τι προσδοκούμε για τη ζωή μας, για τον τόπο μας. Ας αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις  και τα καθήκοντά μας, καθώς και τι αξίζουμε να έχουμε και ας αποφασίσουμε τι δρόμο θα διαβούμε.

Δυστυχώς οι δρόμοι είναι δύο, της Αρετής και της Κακίας.

Τον δεύτερο δρόμο μάλλον τον διανύουμε, αφού βιώνουμε τα πάνδεινα.  Άρα μας μένει ο δρόμος της Αρετής όταν γυρίσουμε από τις διακοπές , λέμε τώρα.

Ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος, γιατί θα έχουμε επάνω στο κεφάλι μας  συνέχεια να μας  ενοχλεί μια κυρία. Η Συνείδηση! Αυτή η κυρία έτσι λίγο να κάνουμε  πως αλληθωρίζουμε για αλλού, θα μας  κάνει με τα κρεμμυδάκια.

Αυτή είναι η πρώτη δυσκολία.

Στη συνέχεια θα μας  περιλάβουν  τα παιδιά της, η  Κρίση και η Θεία Δίκη. Άσε που έχουν και κάτι τριτοξάδελφα, την Ανταπόδοση και το Αποτέλεσμα.   Με τέτοιο σόι είναι δύσκολο να πορευθούμε  και να ζήσουμε. Για σκεφτείτε  για κάθε μας  κίνηση να έχουμε  όλη αυτή την κομπανία να μας κάνει φύλο και φτερό;

Δύσκολα πράγματα.

Τι να κάνουμε όμως. Έχουμε άλλη κατεύθυνση που μπορούμε να πάρουμε; Είπαμε, αυτή που διανύουμε τώρα είναι εκείνη που μας κάνει να υποφέρουμε και να ζητούμε λύσεις απελευθέρωσης.

Κάλλιστα  μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, μήπως ο δρόμος της Αρετής θα είναι ανθόσπαρτος;  Το βέβαιον είναι ό,τι οι δοκιμασίες στον δρόμο αυτόν θα υπάρξουν για να γίνουμε καλύτεροι, να γίνουμε Άριστοι. Οι προβληματισμοί μας θα αφορούν το πώς να γίνουμε χρήσιμοι στον εαυτό μας και στους γύρω μας.

Γιατί, βλέπετε σε αυτόν τον δρόμο εκτός των άλλων θα κάνουμε  και γραμματική, μια γραμματική όπου αποφεύγει το πρώτο πρόσωπο, δηλαδή το «Εγώ».( Αν από κάποια άκρη του ουρανού που βρίσκεται,  διαβάζει τα παραπάνω ο Δάσκαλος Ιωάννης Τριανταφυλλίδης  θα σκίσει τη Γραμματική του!).

Δυσνόητα για όλους μας αυτά τα τερτίπια. Όμως τι έχουμε να χάσουμε; Αφού ο άλλος δρόμος δεν μας έχει οδηγήσει κάπου όμορφα.

Προτείνω να κάνουμε τα μπάνια μας  και όποιος μπορεί και δύναται τις διακοπές του και να συναχθούμε το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία, να ανοίξουμε και εμείς τις προσδοκίες μας και σιγά- σιγά μέσα από τον δρόμο της Αρετής να τις εφαρμόσουμε.

Γιατί στην τελική, η ελπίδα δεν σταματάει να υπάρχει και να βρίσκεται παντού!

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ «Ο δρόμος της Αρετής»

 1. Ὁ/ἡ carrera γράφει:

  Europe’s Neo Feudalism

  Video By Max Keiser

  Max Keiser and co-host, Stacy Herbert, report on selling Greece’s sovereignty and Spain’s El Gordo. In the second half of the show, Max talks to economist Michael Hudson about the IMF assassins sent in to destroy the Greek economy.
  http://www.informationclearinghouse.info/article28513.htm

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.