Απορρίπτει την πρόταση για διακομματική επιτροπή κατά της βίας η ΝΔ…


Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την πολιτική βία απορρίπτει η ΝΔ και αντιπροτείνει να φέρει το θέμα η κυβέρνηση προς συζήτηση στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να διευκρινίσει προς τα πού σκέπτεται να κατευθύνει αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, προσθέτοντας: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ή ποινικές κυρώσεις πέραν των όσων προβλέπει το Δίκαιο της χώρας μας».

Επιχειρηματολογώντας ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν για όποιο θέμα προκύπτει η κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών επιτροπών. Με αυτή την λογική σε λίγο δε θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα για θέματα που είναι κατ΄ εξοχήν στην αρμοδιότητά της». 

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στο θέμα που ανέκυψε από τις δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου του κόμματος Χρύσανθου Λαζαρίδη για το θέμα της πολιτικής βίας, κάνοντας λόγο για προσπάθειες διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεών που είναι εκ του πονηρού και αποσκοπούν στην μικροκομματική εκμετάλλευση που μόνο κακό κάνουν στην ανάγκη για ομόθυμη αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, λέγοντας: «Στη Βουλή ο κ. Παπουτσής είχε δηλώσει ότι η βία γεννά βία, όταν αναφέρθηκε στις απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του, τις οποίες η ΝΔ καταδίκασε κατηγορηματικά. Σκέφτηκε άραγε ο κ. Παπουτσής τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δήλωσή του όταν αναφερόμενος στο τι θα συμβεί αν αντιδράσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στις επιθέσεις κατά στελεχών του κόμματός του είπε χαρακτηριστικά: “Τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και της εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μας”; Συνιστούμε αυτές τις ώρες πάνω από όλα ψυχραιμία».

epikaira

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.