Το δημόσιο ζει και βασιλεύει


thumb

Του Αλέξανδρου Μερκούριου

και θα πάρει δάνεια από ξένους τοκογλύφους, για να συνεχίσει να ζει. Που είναι το πρόβλημα; Το ίδιο θα πληρώσει;

Είναι αστείο όσο και θλιβερό ταυτόχρονα. Ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, τάχθηκε υπέρ του μνημονίου και των θυσιών που έπρεπε να γίνουν (και των ακόμη περισσότερων που θα ακολουθήσουν) επειδή ΝΟΜΙΖΕ, ότι θα αλλάξει η χώρα. Ότι έστω και με την πίεση και την καθοδήγηση των ξένων η Ελλάδα θα νοικοκυρευόταν για να γίνει μια χώρα ευνομίας και αξιοπιστίας.

Αυτά βέβαια ισχύουν για τους καλόπιστους. Τα κορόιδα, δηλαδή. Και το αστείο είναι ότι αυτοί που τα πιστεύουν επωμίζονται και το βάρος των θυσιών. Λέει, ο φουκαράς, ο μισθοδοτούμενος. Ας πληρώσω λίγο παραπάνω, όπως μου ζητάνε, στην εφορία, αφού από του χρόνου, θα παραχθεί η φοροδιαφυγή και θα πληρώσουν και οι υπόλοιποι…

Που καταλήγει η ιστορία. Ο ίδιος άνθρωπος, δηλώνει καλή τη πίστη όλα του τα εισοδήματα, για να υπερφορολογηθεί στη συνέχεια με έκτακτες εισφορές, τεκμήρια, νέες κλίμακες κλπ. Ενώ, όπως περίτρανα αποδείχθηκε, γι αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο. Το ίδιο συμβαίνει και σε όλο το ελληνικό κράτος. Δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν πα να βρισκόμαστε στο χείλος της χρεωκοπίας (τεχνικά βέβαια είμαστε μέσα και με τα δύο πόδια); Το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει με τους ίδιους νωχελικούς και ράθυμους τρόπους του. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε και η έκθεση Ρακιντζή για τη δημόσια διοίκηση.

Επειδή, πιθανόν να τη διαβάσατε ήδη, θα παραθέσω μόνο μερικά ενδεικτικά:

Γιατρός Γενικού Νοσοκομείου του ΕΣΥ άφησε στη θέση του ειδικευόμενο με μικρότερη εμπειρία, με αποτέλεσμα,  ο ασθενής που εισήχθη με κεφαλαλγία πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης. Καμία ποινή δεν επιβλήθηκε

Επικεφαλής αξιωματούχος στην ΥΠΑ έκανε τα στραβά μάτια σε υπάλληλο, ο οποίος παραπέμφθηκε (μετά από έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) σχετικά με την εκτέλεση της πτήσης με την οποία απέδρασε ο Παλαιοκώστας από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αερολιμενάρχης σε νησί, ο οποίος δεν βρισκόταν ποτέ στην υπηρεσία του, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να παραμένουν καθηλωμένα και το αεροδρόμιο να παραμένει αφύλαχτο το βράδυ, έδωσε σε αγανακτισμένους επιβάτες τα προσωπικά στοιχεία και το κινητό τηλέφωνο του αντικαταστάτη του, ο οποίος δέχτηκε βροχή ύβρεων και απειλών. Του επιβλήθηκε ποινή ίση με ένα μηνιάτικο!

Υπάλληλος Δήμου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων που παραπέμφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων, έμεινε ατιμώρητος.

Ελέγκτρια εσόδων-εξόδων και συνάδελφός της υπεξαίρεσαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1996 -2001. Της επιβλήθηκε ποινή, προσωρινής παύσης έξι μηνών.

Τι άλλο να πει κανείς;

Για τις εφορίες που δεν εισπράττουν, όχι μόνο τον ΦΠΑ, αλλά ούτε καν το φόρο εισοδήματος;

Για τις επιχειρήσεις – φαντάσματα του ευρύτερου δημοσίου, που όλο κλείνουν, αλλά ποτέ δεν απολύουν τους «υπαλλήλου» τους;

Για τους διπλοθεσίτες των υπουργικών γραφείων που ροκανίζουν τον προϋπολογισμό;

Πάρτε το χαμπάρι, αδέλφια. Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε. Τι κι αν έχει χρεοκοπήσει το δημόσιο; Θα πάρει δάνεια από ξένους τοκογλύφους, για να συνεχίσει να ζει. Γιατί; Το ίδιο θα πληρώσει;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.