Βουλευτές που τώρα επιτίθενται στον Πιλάβιο και στον Φάκο πριν δύο μήνες τους προστάτευαν…


Όλα τα αθλητικά sites αναφέρονται σήμερα στην «σφοδρή επίθεση» που έγινε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Κανένας όμως δεν θυμάται τι έγινε μόλις πριν 2 μήνες (στις12 Μαΐου) στην συνεδρίαση της ίδια Επιτροπής όταν ήταν καλεσμένος ο κ. Πιλάβιος για το θέμα των αποφάσεων των οργάνων της ΕΠΟ για τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League, που οδήγησε στον υποβιβασμό του Ηρακλή.

Όταν τότε ο εισηγητής του τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης έβαλε τα θέματα που συζητήθηκαν εχθές κατηγορήθηκε από άλλους βουλευτές ότι … είναι εκτός θέματος… με αποτέλεσμα αυτά να μην απαντηθούν ποτέ από τον κ. Πιλάβιο, καθώς παραπέμφθηκαν σε μια επόμενη συνεδρίαση που δεν έγινε ποτέ.

Ο κ. Εμινίδης δράττοντας τότε την ευκαιρία της παρουσίας του Πιλάβιου τον ρώτησε στην αρχή εάν σκοπεύει να εναρμονίσει τον κανονισμό της ΕΠΟ με αυτόν της UEFA, για να υπάρχουν ανάλογες τιμωρίες στις ομάδες με αυτές που επιβάλλονται σε ευρωπαϊκούς αγώνες που δημιουργούνται επεισόδια, και στη συνέχεια πήγε να ρωτήσει με αφορμή την υπόθεση με τις κασέτες που ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αποφάσισε να παραγράψει, γιατί καταγγέλθηκε έξι μήνες μετά και ο κανονισμός προβλέπει παραγραφή πειθαρχικού παραπτώματος ένα μήνα μετά από τη διάπραξη του, τι θα γίνει με τους 41 ύποπτους αγώνες που ερευνώνται και αν θα ύπαρξη και εκεί παραγραφή.

Το γεγονός αυτό όμως προκάλεσε την έκρηξη συναδέλφων του βουλευτών που δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει καν την ερώτηση του και βεβαίως ούτε να πάρει απάντηση…Ιδιαίτερα ο παλιός ποδοσφαιριστής κ.Ανατολάκης (βουλευτής ΛΑΟΣ , παλιός παίκτης του Ολυμπιακού) ενοχλήθηκε σφόδρα.
Να σημειώσουμε ότι και οι κ.κ Ιωαννίδης κ Ψαριανός ,βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν υπέρ του να τεθούν τα θέματα.
Στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Εμινίδης επανήλθε και κατηγόρησε τον κ. Πιλάβιο, που στην προηγούμενη συνεδρίαση τους κουνούσε ένα χαρτί της UEFA για να προστατευτεί από το αυτοδιοίκητο αλλά για το θέμα της εναρμόνισης του κανονισμού της ΕΠΟ με αυτόν τηςUEFA δεν είπε κουβέντα, και συνέχισε κατηγορώντας τόσο τον κ. Πιλάβιο όσο και τον κ. Φάκο για τις δηλώσεις τους για παρεμβάσεις πολιτικών χωρίς όμως να λένε το όνομα.
Συγκεκριμένα είπε: “Δεν μπορεί ο κ. Πιλάβιος να λέει ότι κάποιος Βουλευτής, του είπε για κάποιο πέναλτι ή ακόμη και ο αθλητικός δικαστής, να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις – έτσι τις λαμβάνω εγώ – για πολιτικά πρόσωπα και Βουλευτές, όπου τον έπαιρναν τηλέφωνο και του έλεγαν διαφορά. Τί έκανε ως αθλητικός δικαστής, λοιπόν; Ποιός είναι ο ρόλος του; Πώς, όταν βγαίνει και κάνει τέτοιες δηλώσεις, περιμένουμε να αποδοθεί η δικαιοσύνη; Μήπως κάποιοι πάνε για ακόμη μια φορά, να βάλουν μπροστά τους Βουλευτές και το ελληνικό κοινοβούλιο, για να μην γίνει αυτό που πρέπει; Αυτό είναι ένα ερώτημα, που θέλει απάντηση και δεν θέλω να το προχωρήσω.”
Αυτή τη φορά δεν τον διέκοψε κανένας. Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι έγινε στις 12 Μαΐου 2010 στην ίδια Επιτροπή, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά,:

ΣΑΒΒΑΣ ΕΜΙΝΙΔΗΣ: Και μια και έχουμε την ευκαιρία και σας έχουμε εδώ, κύριε Πιλάβιε, στην Επιτροπή της Βουλής, στο άνδρο της Δημοκρατίας, δύο ερωτήματα, τα οποία βέβαια ξεφεύγουν από το σημερινό θέμα, αλλά είναι επί της ουσίας. Φέτος είχαμε μια σειρά από αγώνες που έγιναν επεισόδια στα οποία οι ποινές των ομάδων μετά την έφεση ήταν πολύ μικρές. Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν και φτάσαμε στα τραγικά γεγονότα του τελικού. Δυστυχώς μπήκαν, με την τηλεόραση, σε όλα τα σπίτια. Είδαμε ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν αυτή τη φορά, επιτέλους, ήταν αυστηρές και περιέργως δεν μειώθηκαν ούτε με τις εφέσεις. Θα έπρεπε λοιπόν επιτέλους να σταματήσουμε το παιχνίδι που γίνεται επιτροπή εφέσεων. Οι αρχικές ποινές να παραμένουν και να δώσετε και το παράδειγμα να αυξάνονται σε όσους πηγαίνουν στις εφέσεις, οι ποινές. Να λειτουργήσεις επιτέλους σωστά το πειθαρχικό δίκαιο, που δεν υπάρχει. Θα το πω και μετά.

Άρα λοιπόν, εδώ κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση. Σκοπεύετε να εναρμονίσετε τον Κανονισμό της ΕΠΟ με αυτόν της ΟΥΕΦΑ; Μιλήσατε προηγουμένως ότι η ΟΥΕΦΑ σας καθοδηγεί και μέσα από εκεί υπάρχει αυστηρό πλαίσιο αυτοδιοίκησης. Λοιπόν, 3 Ιουνίου έχετε συνέλευση, θα κάνετε εναρμόνιση του καταστατικού και του Κανονισμού του Πειθαρχικού Δικαίου με αυτόν της ΟΥΕΦΑ, που δεν το έχετε κάνει τόσα χρόνια; Και γιατί δεν το κάνατε; Ώστε να μη έχουμε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες άλλες ποινές και στο ελληνικό πρωτάθλημα άλλες ποινές.

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω και για την γνωστή υπόθεση με τις κασέτες. Μάθαμε ότι ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας αποφάσισε να παραγράψει την υπόθεση γιατί καταγγέλθηκε 6 μήνες μετά … ένα λεπτό κύριε Ανατολάκη, εάν δεν θέλετε, ακούστε δεν πειράζει…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, ήρθαμε για ένα συγκεκριμένο θέμα. Ο κύριος Εμινίδης έχει επεκταθεί. Μπορεί ο καθένας μας να πει για εκατό και διακόσια πράγματα. Ήρθαμε για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Ο κύριος Ιωαννίδης που είναι από τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να πει πολλά, ο κύριος Ψαριανός, ο κύριος Κουράκης. Όλοι οι συνάδελφοι ήρθαμε για ένα συγκεκριμένο θέμα.

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Ανατολάκη, είναι γνωστό το θέμα της σημερινής συνάντησης …

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΑΝΝΙΔΗΣ: (εκτός μικροφώνου) Ναι, αλλά δεν μπορεί. Κατ’ αυτό τον τρόπο και οι δημοσιογράφοι θέτουν ένα σωρό θέματα.

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αφήστε τους δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους και εμείς κάνουμε τη δουλειά μας….

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: (εκτός μικροφώνου) Η δουλειά μας, λοιπόν, είναι σήμερα να έχουμε τους εκπροσώπους της ΕΠΟ και να μιλήσουμε…

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Η δουλειά μας είναι σήμερα το συγκεκριμένο θέμα και παρακαλώ πολύ για λόγους οικονομίας χρόνου και δυνάμεων να παραμείνουμε σε αυτό και κυρίως αυτό. Κύριε Ανατολάκη, ο κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα στο λόγο του να πει ότι εκείνος θέλει. Και παρακαλώ πολύ να μην ξαναγίνει διακοπή.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Επί της διαδικασίας μια ερώτηση – πρόταση. Έχουμε ένα συγκεκριμένο θέμα σήμερα, να συζητήσουμε αυτό το θέμα και κανένα άλλο.

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ναι και κανένα άλλο.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Θα έχουμε την ΕΠΟ εδώ αύριο να συζητήσουμε τα άλλα σοβαρότερα θέματα; Γιατί απόψε θα έχουμε δύο νεκρούς. Αν όχι απόψε σε δύο μήνες. Αν όχι σε δύο μήνες, τον Σεπτέμβριο. Η ΕΠΟ, η ΕΠΑΕ και τα Υπουργεία θα λένε εμείς δεν έχουμε ευθύνη. Αυτά πότε θα τα συζητήσουμε; Με την ΕΠΟ; Αύριο; Τη Δευτέρα; Αλλά όμως χτες. Όχι του χρόνου. Και όχι άλλα παραμύθια.

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Από ποιον;

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Από τους φορείς. Από την ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ και την πολιτεία. Όχι άλλα παραμύθια.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΙΛΑΒΙΟΣ (Πρόεδρος της ΕΠΟ): Τι σημαίνει αυτό; Δεν σας καταλαβαίνω. Μας καλέσατε και δεν ήρθατε;

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Η ερώτηση είναι πότε θα έχουμε την ΕΠΟ να θέσουμε ερωτήσεις.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΙΛΑΒΙΟΣ (Πρόεδρος της ΕΠΟ): Όποτε θέλετε, είναι η απάντηση.

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Ψαριανέ, σας παρακαλώ πολύ. Κύριε Πιλάβιε δεν έχετε τον λόγο. Θα πρέπει να ολοκληρώσει ο κύριος Εμινίδης. Πείτε κύριε Λιάνη, γιατί έχω απάντηση στον κύριο Ψαριανό και πρέπει να το κλείσουμε. Ερώτηση, αλλά κατά τη διάρκεια ομιλίας του κυρίου Εμινίδη.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: (εκτός μικροφώνου) Πότε θα θέσουμε τα άλλα θέματα. Τα πολύ σοβαρότερα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, επί της διαδικασίας. Θέλω να παρακαλέσω με πολύ ειλικρίνεια και από μέσα μου όλους τους συναδέλφους, επειδή αυτή η συζήτηση σήμερα γίνεται σε ένα πολύ βαρύ κλίμα στη χώρα, μα πάρα πολύ βαρύ. Και επειδή είναι επιβαρυμένο το κλίμα και από άλλα πολύ βαρύτερα που έγιναν πιο πριν και αυτός ο φαύλος κύκλος πολλαπλασιάζεται. Και έχει έρθει από το ποδόσφαιρο και από το ποδόσφαιρο φεύγει και ξαναγυρίζει, θα ήθελα να παρακαλέσω. Έχει δίκιο ο κύριος Ψαριανός να ζητήσει αυτό το πράγμα. Δεν είναι αντίθετη η ΕΠΟ. Να συνεχίσουμε σε ένα κλίμα ήπιο και κάνω και μια παράκληση. Εδώ πρόκειται για μιας ενημερωτικής διαδικασίας. Δεν πρόκειται για μιας ανακρίσεως. Δεν θέλω να είμαι ο υπερασπιστής της ΕΠΟ, αλλά είμαστε σε ένα κλίμα ενημερώσεως.

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να κλείσουμε με τα διαδικαστικά; Σας παρακαλώ. Η ημέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Σήμερα θρηνούμε. Εδώ βρισκόμαστε για να μιλήσουμε για τις αδειοδοτήσεις της ΕΠΟ. Σοβαρό θέμα μεν, αλλά καταλαβαίνετε και σε τι κλίμα συζητάμε …

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ (εκτός μικροφώνου): Να προσδιορίσουμε και τη μέρα …

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Λοιπόν, εγώ μια απάντηση θα δώσω στον κύριο Ψαριανό …

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: (εκτός μικροφώνου) Θα ξανά θρηνήσουμε …
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ(Πρόεδρος της Επιτροπής) : Θα υπενθυμίσω, λοιπόν, σε όλους σας ότι έχουμε στείλει έγγραφη επιστολή στον Υπουργό, ό οποίος έχει δεσμευτεί-και μάλιστα χθες μου έδωσε και ημερομηνία ότι μπορεί την μεθεπόμενη εβδομάδα-ακριβώς με αυτό το θέμα κύριε Ψαριανέ δηλαδή, τη βία στα γήπεδα και ότι άλλο γίνεται. Βεβαίως, εκεί μπορούμε να καλέσουμε και την ΕΠΟ στην Ολομέλεια της Επιτροπής Μορφωτικών και όχι μόνο στην Υποεπιτροπή Αθλητισμού και να έρθει και η ΕΠΟ, όπου θα είναι ο κύριος Μπιτσαξής, ο Υπουργός και εκεί μπορεί να τεθούν όλα τα θέματα.
Το λόγο έχει ο κύριος Εμινίδης.

ΣΑΒΒΑΣ ΕΜΙΝΙΔΗΣ : Κλείνοντας, αγαπητοί συνάδελφοι, προσωπικά δεν είμαι υπέρ των συμψηφισμών με την έννοια που λέγεται αφού τιμωρήθηκα εγώ να τιμωρηθεί και ο άλλος ή αφού δεν τιμώρησα τον άλλον με την ποινή που προβλέπει ο κανονισμός για το ίδιο αδίκημα να μην τιμωρηθώ και εγώ, δεν συμφωνώ. Πιστεύω, στην ισονομία, αλλά όχι και στην ατιμωρησία. Ζητώ εφαρμογή των νόμων. Ιση αντιμετώπιση, όμως, σε όλους και με πλήρη διαφάνεια.

logia-starata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.