Νομοσχέδιο Σκανδαλίδη: Καταργούνται 5.200 συνεταιρισμοί…


«Λουκέτο» σε 5.200 ανενεργούς αγροτικούς συνεταιρισμούς-«σφραγίδες» βάζει νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης.

Υπολογίζεται ότι συνολικά υπάρχουν 6.200 συνεταιρισμοί των αγροτών εκ των οποίων σύμφωνα με τον υπουργό μόλις 1.000 ήταν εκείνοι που δεν είχαν μηδενικό κύκλο εργασιών. Εκτιμάται ότι 5.200 είναι ενώσεις-«φαντάσματα» και μέσα από το θεσμικό πλαίσιο τίθενται αυστηρά νέα κριτήρια και προϋποθέσεις για τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τις ομάδες παραγωγών προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην αγορά.

Δίνεται επίσης διορία μέχρι το τέλος του χρόνου στους υπάρχοντες συνεταιρισμούς να συγχωνευτούν, διαφορετικά θα κλείσουν. Οι συνεταιρισμοί δεν θα δραστηριοποιούνται μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και επιχειρηματικά όπως στις εξαγωγές, στην τυποποίηση και στη μεταποίηση. Γι’ αυτό δημιουργούνται τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και η συμβολαιακή γεωργία.

imerisia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.