Οι καλοί παίχτες στη διάλυση της ΕΕ έχουν ποντάρει…


Μοιραίοι μπορεί να μην έγιναν ακόμη, αλλά άβουλοι είναι σίγουρα. Ο λόγος για τους Ευρωπαίους ηγέτες που δείχνουν αδυναμία να βρουν μια λύση στην κρίση χρέους, όχι της Ελλάδας, αλλά την Ευρώπης. Ακόμη και η χθεσινή έκτακτη συνάντηση πριν από το Γιουρογκρούπ επιβεβαίωσε την έλλειψη πολιτικής βούλησης και κοινής γραμμής στην Ευρωζώνη.

Συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ένα νέρο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας κι επίσης ανταλλάξαμε απόψεις αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ευρωζώνης”, σημείωσε ο Ρομπάι, αναφερόμενος πιθανότατα στην Ιταλία.

Αναφορικά με το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σίγουρα ναι, περιμένουμε ότι θα εγκριθεί το ταχύτερο δυνατόν, όχι μόνο από τη Γερμανία, αλλά από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και επίσης από την ίδια την Ελλάδα“, δήλωσε νωρίτερα ο Μπαρόζο.

Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή καθώς την ώρα που όλα δείχνουν πως η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, κανείς δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ειδικά η γερμανική πλευρά διά στόματος του Σόϊμπλε, δήλωσε ότι δεν… βιάζονται για να πάρουν αποφάσεις μεταθέτοντας οποιαδήποτε λύση για τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε οι αγορές θα έχουν κατασπαράξει την Ελλάδα, θα έχουν βάλει χέρι σε Ιταλία και Ισπανία και θα αναζητούν νέα θύματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες οι αποδόσεις 10ετών ομολόγων στις χώρες της περιφέρειας, εκτινάχθηκαν στα ύψη. Ρεκόρ κατέγραψαν τα spreads Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας. Το ιταλικό spread έσπασε το όριο των 300 μ.β. ενώ έρχεται σύντομα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τη Moody’ s.

Τα spreads Ισπανίας και Πορτογαλίας διαμορφώθηκαν στις 336 μ.β. (+37,80 μ.β.) και 1.071 μ.β. (+46,94 μ.β.), αντίστοιχα. Την ίδια ώρα σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν και τα spreads Ελλάδας και Ιρλανδίας στις 1.434 μ.β. (+31,86 μ.β.) και 1.067 μ.β. (+62,46 μ.β.), αντίστοιχα (περιόρισαν στις 1.053 μ.β.).
Επίσης, τα πενταετή CDS Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας και Ισπανίας διαμορφώνονται στις 2.536 μ.β., 1.206 μ.β., 1.071 μ.β., 297 μ.β. και 340 μ.β., αντίστοιχα.

Είναι φανερό ότι οι κερδοσκόποι πιέζουν για χρεοκοπία μιας χώρας, της Ελλάδας εν προκειμένω, αδιαφορώντας για το αν θα μολύνουν την υπόλοιπη Ευρώπη. Άλλωστε, οι καλοί παίχτες στη διάλυση της ΕΕ έχουν ποντάρει…

antinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.