Στα 304,55 η χρυσή λίρα – Προσοχή στις απομιμήσειςΑν ζούσε ο οικονομικός σύμβουλος του Χιτλερ για την Ελλάδα Νοϋμπάχερ θα έλεγε ότι πενήντα χρόνια μετά η χρυσή λίρα βρίσκεται πάλι στα ίδια επίπεδα !! Κι, όμως, σήμερα 12 Ιουλίου 2011, η αγορά της χρυσής λίρας ξεπέρασε τα 300 ευρώ, φθάνοντας τα 304,55 ευρώ ή 103 χιλιάδες παλιές ελληνικές δραχμές !!

Στα ίδια επίπεδα είχε κατρακυλήσει το 1942, όταν ήλθε στην Ελλάδα ο Νοϋμπάχερ και προσπάθησε να ελέγξει τους μαυραγορίτες κόβοντας τους την πίστωση, και τα δάνεια από την Βέρμαχτ. Σήμερα, δεν υπάρχουν μαυραγορίτες, αλλά ανασφαλείς άνθρωποι που ψάχνουν καταφύγιο στην λίρα και τον χρυσό.

Μέσα σε μια εβδομάδα η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα, ενώ και για το χρυσό είδε δημοσιεύθηκε πρόβλεψη για τα 1600 δολάρια, αφού βρίσκεται ήδη στα 1548 δολάρια. Η αυξημένη ζήτηση για χρυσή λίρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς κινητοποίησε ακόμη και τους «τυχοδιώκτες» του χώρου, οι οποίοι διοχέτευσαν «κάλπικες» λίρες από την Ιταλία – Λίβανο- όπως συνέβαινε κάθε φορά που το χρηματιστήριο είχε πτώση.

Θύματα απάτης έχουν πέσει ακόμη και στην Τράπεζα της Ελλάδας καθώς κάποιοι παρέδωσαν ελλιποβαρείς λίρες. Παλαιότερα- πριν την απελευθέρωση της αγοράς της λίρας, όλοι θυμούνται τον γηραίο κύριο που έδινε μια- μια τις χρυσές λίρες στο χρηματιστήριο

Bank Wars – Χρυσός

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.