Δεν μειώνονται τα διόδια – Νέα εμπλοκή με ευθύνη των τραπεζών λέει ο Μαγκριώτης. Τα γιαούρτια είναι πλέον καθήκον!


σ.σ.netakia Τι να πει κανείς; Μας δουλεύουν τόσους μήνες για να καθησυχάσουν το κίνημα “ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ”, και σήμερα στα ψιλά παραδέχονται ότι ήταν ψέμα!Το γιαούρτια, δεν είναι πλέον πράξη αποδοκιμασίας, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Περιμένατε ότι τα διόδια θα μειωθούν;

Όσοι είχαν πειστεί από την κυβέρνηση, θα …πρέπει να ξυπνήσουν!

Λίγο πριν το Πάσχα, όταν το κίνημα «Δεν πληρώνω» είχε τρομοκρατήσει την κυβέρνηση, είχαν υποσχεθεί μειώσεις.

Το σχετικό έγγραφο δεν είχε αποσταλεί στις αρμόδιους φορείς μέχρι πριν τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα και τελικά το είχαν μεταφέρει για μετέπειτα.

Τότε η κυβέρνηση μας είχε πει ότι θα χρειαστούν 10 μέρες για να λάβουν απάντηση από τις κοινοπραξίες. Μετά μας ενημέρωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες γιατί θα έπρεπε να διαπραγματευθούν με δεκάδες τράπεζες, ενώ έβαλαν την μη πληρωμή διοδίων στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Τέλος, μας ανακοίνωσαν ότι όλα θα έχουν γίνει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Σήμερα, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης είπε ότι υπάρχει εμπλοκή στο ζήτημα μείωσης των διοδίων. Το φταίξιμο το έριξε στις τράπεζες, οι οποίες -όπως υποστήριξε «δεν επαναχρηματοδοτούν τα έργα θεωρώντας τα μη βιώσιμα».

Ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ακόμη ότι ούτε οι παραχωρησιούχοι τήρησαν τη σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση.

«Δεν έχει γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και φυσικά να μειωθούν ταυτόχρονα και τα διόδια», σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Πάντως, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα έργα είναι βιώσιμα και πως η χώρα δεν θα πτωχεύσει, «γιατί», συνέχισε, «στο πίσω μέρος του μυαλού των τραπεζιτών αυτή η σκέψη υπάρχει».

Εξήγησε ακόμη πως για οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις των οδικών έργων θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές ή το Δημόσιο να καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση. Στη δεύτερη περίπτωση, ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ότι τα έργα θα σταματήσουν και θα υπάρξει πολλαπλή ζημία.

Τέλος, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «η συμφωνία η οποία είχε γίνει, με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης, ακυρώθηκε από την άλλη πλευρά κι έτσι δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση την οποία είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ώστε να μειωθούν τα διόδια».

Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Δεν μειώνονται τα διόδια – Νέα εμπλοκή με ευθύνη των τραπεζών λέει ο Μαγκριώτης. Τα γιαούρτια είναι πλέον καθήκον!

  1. Ὁ/ἡ Αλεξιβάρβαρος γράφει:

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ!!!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.