Διάγγελμα Χριστόφια: Εκτός τόπόυ, χρόνου και… λοιπών διαστάσεων ο πρόεδρος της Κύπρου


Imageσ.σ: Στα χνάρια της δικής μας κυβέρνησης και η κυπριακή, που για να δικαιολογήσει την λαϊκή οργή τα ρίχνει αλλού… Εθνικιστές βλέπει ο Χριστόφιας πίσω από τα επεισόδια των οργισμένων από την τραγωδία Κυπρίων, μάλλον γιατί οι Κύπριοι αδερφοί μας κρατούσαν ελληνικές σημαίες όσο διαμαρτύρονταν και είναι γνωστοί η απέχθεια του Κύπριου προέδρου για κάθε τί ελληνικό… Εθνικιστές κε. Χριστόφια και οι αδικοχαμένοι, από παραλείψεις και ευθύνες που απ’ ότι φαίνεται μέχρι τώρα αγγίζουν κι εσάς, που ταφήκαν εχθές και σήμερα ως ήρωες σκεπασμένοι από την γαλανόλευκη και την σημαία της μαρτυρικής Κύπρου; Κάτι μου λέει πως κι εσείς μαζί με την δική μας ανθελληνική κυβέρνηση νύχτα θα φύγετε!

_________________________________________

Το πραξικόπημα του 1974 θυμήθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας επιχειρώντας να διασκεδάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης του για την εν τη πράξη διάλυση της Εθνικής Φρουράς με τα γνωστά αποτελέσματα, στο διάγγελμα που απηύθυνε στον κυπριακό λαό, παραλείποντας να ζητήσει έστω και ένα τυπικό συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του προς τις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται τον συγκλονισμό του κυπριακού λαού για την τραγωδία που κτύπησε τον τόπο μας. Είπε ότι ο πόνος είναι μεγάλος για όλους, αλλά μεγαλύτερος ο πόνος και η οδύνη για τις οικογένειες και τους συγγενείς των ανθρώπων που έδωσαν ηρωικά τη ζωή τους σε ώρα καθήκοντος.

Σε ότι αφορά τις ευθύνες ο πρόεδρος της Κύπρου περιορίστηκε μόνο να αναφέρει τις «τυπικές» σε κάθε ανάλογη περίσταση διαβεβαιώσεις πως «Οι ευθύνες από την τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» που στοίχισε τη ζωή σε 13 συνανθρώπους μας θα αγγίξουν όλους όσοι ευθύνονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται», αποφεύγοντας όμως να πει κάτι για τις δικές του προσωπικές ευθύνες και κατά πόσο  ο ίδιος γνώριζε για την αποθήκευση των εκρηκτικών υπό το βάρος μάλιστα των αποκαλύψεων ότι πολλοί ήταν αυτοί που ήξεραν για την επικινδυνότητα του φορτίου των 98 εμπορευματοκιβωτίων που φυλάσσονταν στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Αντ αυτού τα έριξε στο…πραξικόπημα –ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται- λέγοντας πως:
«Οι ευθύνες πρέπει αν αποδοθούν μέσα από το νόμο και το σύνταγμα», σημειώνοντας πως «ακροδεξιές ομάδες δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών των θυμάτων και να επιχειρούν να κάψουν το προεδρικό». Σύμφωνα με τον Δ. Χριστόφια, «όποιος και να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Προεδρικό Μέγαρο δεν μπορεί να γίνεται στόχος». Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης έξω από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για σκηνές που θύμισαν τα γεγονότα του 1974.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.