Εντυπώσεις από την χθεσινοβραδυνή συναυλία των Πυξ-Λαξ (13-07-2011)


(του αποκλειστικού ανταποκριτή των Ιστορικών Θεμάτων απευθείας από την “αρένα” του Ολυμπιακού Σταδίου)

Έχω μεγαλώσει με τους Πυξ-Λαξ και τις παλιές επιτυχίες τους στα σχολικά και τα φοιτητικά μου χρόνια, οπότε η ιδέα της γυναίκας μου να πάμε στο Ολυμπιακό Στάδιο χθες στο “re-union” της μπάντας αυτής δεν με βρήκε αντίθετο. Από την πρώτη στιγμή που πλησιάσαμε στο γήπεδο καταλάβαμε πως θα είχε πάρα πολύ κόσμο, καθώς είδαμε μέχρι και λεωφορεία που είχαν έρθει από την επαρχία!! Δυσκολεύτηκα και ταλαιπωρήθηκα πολύ να αγοράσω εισιτήριο καθώς είχε μόνο δύο σημεία πώλησης, αλλά τελικώς βρεθήκαμε εγκαίρως στις κερκίδες του Σταδίου. Ο κόσμος πολύς (πάνω από 50.000 σίγουρα) και η διάθεση όλων ήταν πολύ ανεβασμένη από την πρώτη στιγμή. Στις κερκίδες βρίσκονταν οι μεγαλύτερες ηλικίες ενώ στην “αρένα” οι νεότεροι που ομολογουμένως είχαν δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και αδημονίας.
Δέκα λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης ξεκίνησε η συναυλία με ένα εντυπωσιακό σκηνικό όπου προσομοιωνόταν ένας παλμογράφος να καταγράφει χτύπους καρδιάς που επιταχύνονταν καθώς πλησίαζε η εκκίνηση. Λίγα λεπτά μετά οι Πυξ-Λαξ βρέθηκαν στην σκηνή τραγουδώντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους μπροστά σε ένα κοινό που τους αποθέωνε. Ο ήχος ήταν επιεικώς απαράδεκτος και τα πρώτα τρία τραγούδια κυριολεκτικά δεν τα ακούσαμε, καθώς ένας ακανόνιστος θόρυβος έφτανε στα αυτιά μας. Φυσικά η κατάσταση βελτιώθηκε στην συνέχεια, πάντως ο ήχος σε καμία περίπτωση δεν έφτασε στα επίπεδα που όφειλε να είναι για τις υψηλές απαιτήσεις μιας τέτοιας συναυλίας. Θεωρώ την επιλογή των τραγουδιών αποτυχημένη, καθώς περιελάμβανε πάρα πολλά αργά και δυσνόητα τραγούδια (χρυσόψαρα στην γυάλα κτλ) ενώ δεν είχε κλασικά γρήγορα κομμάτια τη μπάντας που θα ξεσήκωναν τον κόσμο (λ.χ. “ακροβατώ”, “έφυγες αλήτισσα κτλ)

Οι Πύξ-Λαξ, στην μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, ήταν εντελώς υποτονικοί και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε κανένα σημείο της συναυλίας. Ειδικά ο Μπάμπης Στόκας πρέπει να έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ως βασικός τραγουδιστής σε συναυλία που δεν τραγούδησε ούτε μια συλλαβή. Στα μισά τραγούδια που είπε, απήγγειλε τα λόγια σαν σε σχολική εθνική εορτή, ενώ στα άλλα μισά έδινε τον λόγο…στο κοινό τόσο συχνά που καταντούσε εκνευριστικό απορρυθμίζοντας την αίσθηση του τραγουδιού στον ακροατή. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας σαφώς προσπάθησε πολύ περισσότερο από τον συνάδελφο του, αλλά γενικώς ήταν υποτονικός και φαινόταν λίγο…κουρασμένος. Γενικά η αίσθηση που απέπνεε η μπάντα ήταν αυτή της κούρασης, σαν να είχαν ταξιδέψει οδικώς από Αλεξανδρούπολη, να είχαν σταματήσει στον Λεβέντη για κρουασάν και τουαλέτα και να είχαν φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο λίγες στιγμές πριν αρχίσει η συναυλία.

Η άλλη εντύπωση που αποκόμισα ήταν ότι μπροστά μου δεν βρισκόταν ένα συγκρότημα, αλλά δύο τρεις ξεχωριστοί οργανοπαίχτες που αναγκαστικά βρέθηκαν επί σκηνής. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο βασικοί τραγουδιστές δεν είπαν ούτε ένα τραγούδι μαζί, ενώ καλά-καλά δεν κοιτάζονταν καν, σαν να ήταν τσακωμένοι. Η κοπέλα με το ακορντεόν χαμογελούσε χαρούμενα και συνεχώς, αλλά αυτό δεν έφτανε για να αμβλύνει τις εντυπώσεις αποξένωσης που έβγαζαν οι δύο βασικοί τραγουδιστές του γκρούπ. Τελικώς η συναυλία ήταν τόσο απαίσια; Όχι ήταν πολύ επιτυχημένη λόγω της φοβερής ατμόσφαιρας και της συγκινητικής συμμετοχής του πλήθους που στην κυριολεξία πήρε από το χεράκι το “γκρουπ” και το ανέβασε (ενώ κανονικά όφειλε να γίνει το αντίθετο). Ο κόσμος ήταν φανταστικός, έδινε παλμό και πάθος, ενώ ακόμη και στην κερκίδα μας που ο μέσος όρος ηλικίας ήταν μεγαλύτερος, υπήρχε πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και συμμετοχή (μας βοήθησε και το αλκοόλ λίγο, αλλά και χωρίς καύσιμα δεν πας πουθενά). Στον στίχο “πετάς τα ρούχα σου ψηλά” έβλεπες πάνω από 2000 μπλουζάκια καπέλα και ότι άλλο να πετάγονται ψηλά στον αέρα. Ο κόσμος το ένιωθε βαθιά (ίσως πιεσμένος και από τις καταστάσεις;) και έβγαζε μια δυναμική που σε ανέβαζε, σε ψυχαγωγούσε, σε έφτιαχνε.
Μετά από ένα διωράκι, που οι καλύτερες στιγμές του ήταν προς το τέλος, η συναυλία τελείωσε με πυροτεχνήματα που υποδήλωναν μάλλον ότι οφείλαμε να αποχωρήσουμε και να μην “ζητάμε και άλλο”. Έφυγα με την γυναίκα μου έχοντας ανάμεικτα συναισθήματα. Ευχαριστημένος για τις στιγμές που έζησα σε αυτές τις δύο ώρες, αλλά λυπημένος γιατί συνειδητοποιώ (για άλλη μια φορά) πως όταν κάτι καλό παρακμάζει καλύτερα θα ήταν να το αφήνουμε στην μνήμη του κοινού στο ύψος που βρισκόταν και να μην το βουλιάζουμε στην σύγχρονη του μετριότητα.

εστάλη από istorikathemata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

11 ἀπαντήσεις στὸ Εντυπώσεις από την χθεσινοβραδυνή συναυλία των Πυξ-Λαξ (13-07-2011)

 1. Ὁ/ἡ alexia γράφει:

  ε…συγγνώμη…στην ίδια συναυλία ήμασταν?????? δεν εχω ιδέα για τον ήχο, απο κάτω ακουγόταν μια χαρά, μπορεί να έχεις δίκιο, μάλλον θα έχεις δηλαδή για να το λές, αλλα η σκέψη μου είναι η εξής…όταν ένας άνθρωπος πάει σε μια τέτοια συναυλία κ επιλέγει να καθήσει κάπου μακριά κ να παρακολουθεί, αντί να είναι κάτω κ να νιώθει τον παλμό, πόσο ωραία μπορεί να περάσει??? ιδίως για εμάς που έχουμε μεγαλώσει με αυτά τα τραγούδια, μου φαίνεται αδιανόητο..θέλω να πω, ή τρελένεσαι στην ιδέα της συναυλίας, κ πας κάτω να χοροπηδήσεις ή την βλέπεις σε κανένα δίμηνο στην τηλεόραση σου!!!

  νομίζω πως ήταν λάθος εξαρχής να πας-δεν το λεω επιθετικά- το σκέφτομαι γιατί οταν λές πως τραγούδησαν κάτι τραγουδάκια για κάτι χρυσόψαρα σε γυάλες(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) προφανώς δεν άκουγες αυτά τα τραγούδια στο σχολείο ή στα φοιτητικά σου χρόνια όπως υποστηρίζεις επειδή αγόραζες δίσκους των πυξ-λαξ, απλά τα άκουγες επειδή τα έπαιζε το ραδιόφωνο, καλά δεν λεω???? οι πυξ-λαξ δεν είναι μόνο τα γρήγορα τραγούδια τους!!!

  και δεν καταλαβαίνω κ το εξής, πως γίνεται ο ίδιος άνθρωπος να θελει να ακούσει γρήγορα ξεσηκωτικά τραγούδια, αλλά να παίρνει εισητήριο για τις κερκίδες??? λίγο άτοπο…
  Πως γίνεται ένας άνθρωπος να περιμένει να περάσει καλά σε μια συναυλία ενός συγκροτήματος που δεν του λέει κ πολλά? εξάλλου αν σου άρεσε το συγκρότημα εξ αρχής, δεν θα πήγαινες επειδή σου το είπε η γυναίκα σου, ούτε θα έβγαζες εισητήριο μία ώρα πρίν την συναυλία έξω από το ΟΑΚΑ.
  Ναι, η συναυλία δεν είχε θέαμα να σε εντυπωσιάσει (εφέ, κτλ). Ήταν καθαρά για ανθρώπους που τους αρέσουν οι μουσικές του πρώην συγκροτήματος. Εμείς δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε από την υπερένταση, την ενέργεια κ τον παλμό!!!
  Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, εννοείται πως δεν πρέπει να σου αρέσουν οι πυξ-λαξ, ούτε για να πας σε μιά συναυλία πρέπει να κόβεις φλέβες για αυτόν που πάς να δείς.

  ΑΠΛΑ, αν δεν τρελένεσαι κ απλά σου αρέσει κ πας επειδή δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις, ε….μην περιμένεις να τρελαθεις κιόλας ρε παιδί μου!!!! έλεος δηλαδή!!! μια αυτογνωσία κ μιά πιο βαθιά γνώση του εαυτού μας σ’αυτή την ηλικία δηλαδή δεν είναι κ τίποτα φοβερό να περιμένεις από τους ανθρώπους!!!!!!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ alexia γράφει:

  Κ επέιδή το ξέχασα πρίν, δεν τραγούδησαν μαζί τραγούδι Πλιάτσικας Στόκας? γιατί, γιατί γιατί παραπληροφορείς τον κόσμο? 😀 ΟΛΑ μαζί τα είπαν!! προφανώς ήσουνα αρκετά μακριά για να το δείς, και αρκετά μη γνώστης για να ξεχωρίσεις τις φωνές τους…

  ευχαριστώ κ καληνύχτα….

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ chris γράφει:

  Εγώ θα συμφωνήσω με τον αρθρογράφο.
  Στις 13/7 οι Πυξ Λαξ, είναι σίγουρο ότι δεν ήταν αυτοί που γνώρισε ο κόσμος αρχικά και σίγουρα δεν ήταν αυτοί που θα έπρεπε να είναι σε μία τόσο μεγάλη συναυλία.
  http://anthropako.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ mixalis10 γράφει:

  ego tha po tin gnomi mou…ego imoun exedra,para poli makria,sto legomeno petalo…o ixos itane kalos,den eixame provlimata,apla stis sinaulies anoixton gipedon theoro pos den deixnoune tis fonitikes pragmatikes dinatotites ton tragoudiston…idios o stokas opou ton akouo xronia,eite arxitektoniki,eite passport.ktlp exei fisika poli kaliteri foni apo auti pou akoustike sto oaka…apo kei kai pera,mia xara sinergasia eixane metaxi tous pliatsika-stokas,to klima metaxi tous to brika kalo,ennoeite pos den tha borousane na exoune to idio pathos pou eixane prin 10 xronia,par;ola auta to goustarane,kai to oti edine tologo sto koino o stokas den to ekane epeidi bariotane opos polloi eipane alla giati kai ego san kallitexnis tha kaulona na akouo 80000 kosmo na lene ta tragoudia mou….oso gia ayti pou perimenoune paragoges tipou u2,madonna ktlp se lathos sinaulia pigane…oi pix lax einai ena xima sigrotima,opos xima einai oloi oi ellines,perasame katapliktika,tha pernaga sigoura kalitera stin arena,alla eixa tin kopela mou mazi pou den einai gia arena…zilepsa tin arena,ta vlepo ta videakia sto youtube kai melagxolo,kai anarotieme an tha xanaexoume tin eukaireia pali se kapoia xronia na tous akousoume mazi…giati memonomena ego tha sinexizo na tous akouo kai tous 2 tragoudistes…

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ ecuador γράφει:

  Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι έγινε μεγάλη απάτη με τα εισιτήρια. Μέχρι ένα μήνα πριν τη συναυλία που αγόρασα εγώ τα εισιτήριά μου, το πλάνο προέβλεπε το μισό γήπεδο να έχει κόσμο με τη σκηνή απέναντι από τις VIP κερκίδες (δηλαδή στο ύψος της σέντρας), ώστε όλοι οι θεατές να βρίσκονται σε μία λογική απόσταση και η σκηνή να βρίσκεται απέναντι από όλες τις διαθέσιμες κερκίδες (αφού οι κερκίδες “κοιτάζουν” το κέντρο του γηπέδου). Με αυτές τις πληροφορίες προμηθεύτηκα τα εισιτήρια των 30 ευρώ στη θύρα 29, αφού έχουν περάσει τα χρόνια που θα ήμουν μπροστά στη σκηνή.
  Και πάνε οι κύριοι (οι διοργανωτές φαντάζομαι, αλλά αποκλείεται το συγκρότημα να μη γνώριζε και να μη συναίνεσε) και βάζουν τη σκηνή στο ένα πέταλο και γεμίζουν το γήπεδο και εγώ με τριπλάσια τιμή εισιτηρίου καθόμουν σε περίπου ίδια απόσταση από τους θεατές στο απέναντι της σκηνής πέταλο και μάλιστα στραβολαίμιασα αφού έπρεπε να κοιτάω τέρμα δεξιά για να δω τη σκηνή.
  Αν θέλετε να εξυπηρετήσετε όλο τον κόσμο κάντε άλλη μια ρημάδα συναυλία, αλλά προφανώς το ζητούμενο ήταν να βγουν περισσότερα χρήματα με τα ίδια έξοδα. Σε άλλη χώρα θα έπαιρνα τουλάχιστον τα χρήματά μου πίσω, αλλά το ζητούμενο δεν είναι τόσο τα χρήματα (δεν είναι για εμένα, για τους κύριους Πυξ Λαξ προφανώς είναι), αλλά η κοροϊδία. Και με εξοργίζει επιπλέον το γεγονός ότι δεν είδα κανέναν να ασχολείται με το θέμα, μας κοροϊδεύουν και το περνάμε στο “ντούκου”.
  Και να μη μιλήσουμε για τον ήχο, ήδη το κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ ariadne γράφει:

  καλησπερα σε ολους. λιγο αργα, αλλα δεν πειραζει ελπιζω ε? εγω λοιπον ειμαι 19, τους ακουω απο τα 13 μου και ηταν η μοναδικη φορα ως τωρα που θα τους ακουγα μαζι! επειδη εχω μια φιλη με ευαισθησια στο στριμωγμα και την πολυκοσμια, εκανα την υποχωρηση να παμε στις θυρες (συγκεκριμενα στην 32). και εδω αρχιζουν τα παραπονα. κακιστος ηχος. τραγουδια που ναι μεν ειναι πυξ λαξ, αλλα δε λεγονται σε συναυλια! το οτι ειναι δικα σου δεν παει να πει οτι ολα ειναι καταλληλα, και ειδικα οτα ν ο κοσμος εχει να σε δει 8 χρονια σε λαχταραει για να ξεσηκωθει μαζι σου, οχι για να τον νανουρισεις γλυκα…. τριτον, ωραιοτατη απαγγελια του κυριου στοκα. ρωταγα τις φιλες μου τι στο διαολοεχει παθει, αν επαθε καμια φαρυγγιτιδα και δεν τραγουδαει! δεν τραγουδουσε! απλα δεν τραγουδουσε! επισης, κανενα παθος ουτε απο πλευρας του πλιατσικα αν εξαιρεσουμε κανενα δυο κομματια που ουσιαστικα ο κοσμος τα ανεβασε…και επαναλαμβανω, ειμαι 19! τελευταιο αλλα οχι λιγοτερο σημαντικο. λιγο πριν να αρχισει η συναυλια αισθανθηκα οτι εμπαινε ο κοσμος αβερτα απο το απεναντι πεταλο απο αυτο που στηθηκε η σκηνη. εικοσι εικοσι τους εβλεπα (επειδη η θυρα μας ειναι ψηλα) να μπαινουν και αναρωτιομουν….εκτος του οτι αντιληφθηκα πως ατομα με εισιτηριο για αρενα πηγαν αγνωστο το πως στισ θυρες…. δε με ενοχλει ο ιδιος ο κοσμος αλλα η κουτοπονηρια και η εκμεταλλευση. εφυγα με μεγαλη απογοητευση δυστυχως, καταληγωντας πως οι Κατσιμιχαιοι που στο μυαλο μου τους ειχα πιο ξενερωτους και μπλαζε ητνα πολυ καλυτεροι περυσι απο τους πυξ λαξ φετος,.που για να σημειωσω πως ο ενας εκ των δυο και δεν τραγουδουσε χρονια λογω της ασθενειας που τον ταλαιπωρει αλλα και ειναι ακομα αρρωστος.μηπως οι πυξ λαξ κανανε κεφι πριν να κανουμε εμεις κα ωσπου να ανεβουν στη σκηνη τους περασε??

  Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ sofi γράφει:

  το ιδιο κλιμα επικρατησε και στη Θεσσαλονικη..με βρισκεις απολυτα συμφωνη..οποιος ειχε δει τους ΠΥΞ-ΛΑΞ στο παλαι ντε σπορ πριν απο δεκα χρονια, μπορει να καταλαβει τη διαφορα!!

  Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ eleni γράφει:

  Ημουν και εγω στη συναυλια των πυξλαξ στη θεσσαλονικη χθες και απογοητευτικα τοοοσο πολυ. Ειχα παει τουλαχιστον 10 φορες να τους δω live 8 χρονια πριν και το μονο που εχω να πω ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Πραγματικα λυπαμαι που μου χαλασαν μια τοσο καλη αναμνηση. Αν εχετε κουραστει χιλιες φορες να μην καντε συναυλια παρα να κανετε μια μετριοτητα. Ημασταν και εμεις στην αρενα προετοιμασμενοι για μια συναυλια οπως τοτε και αυτο που μας εκανε πιο πολυ εντυπωση ειναι οτι δν τραγουδουσαν. Σε ολα τα τραγουδια απλα ελεγαν τα λογια. Με αποκορυφωμα το “με στελνεις” που ειναι τοσο μελωδικο τραγουδι και το ρεφρεν ο στοκας το κατεστρεψε και δν μπορουσαμε καν να το ακολουθησουμε. Ο κοσμος ηταν πολυς και προσπαθουσαν να περασουν καλα και να τραγουδησουν και να φωναξουν και να χοροπηδηξουν αλλα θεωρω οτι το συγκροτημα δν βοηθουσε καθολου. Σε οσους πηγατε πρωτη φορα σε αυτη τη συναυλια τους να ξερετε οτι οταν λεμε οτι εκαναν φοβερες συναυλιες δν εννουμε το χθεσινοβραδινο.

  Μοῦ ἀρέσει

 9. Ὁ/ἡ mixalis10 γράφει:

  eleni otan pigenes pix lax isoun 15-20 xronon…kai itane alles epoxes tote…ego piga kai sto oaka,kai sto terra vibe…ego dexome,pos dne einai opos palia…alla einai logiko…kai aytoi allaxane,kai emeis allaxame..ego eimai 30 tora…dne boro na xoropidao stin arena san kafros,opos ekana tote…giati apeto tote apo tous kallitexnes na kanoune pragamata pou kanane tote,pou den boroune na ta kanoune tora…oi anthropoi sinaulia dosane,na tragoudisaoune ta tragoudia tous irthane..oute show na kanoune,oute na to paixoune stars,oute na xesikosoune to kosmo opos palia iposxethikane…ola me to xrono allionode..emena mou arese oti eida kai oti akousa,giati poli apla den sigrino me to parelthon…auto einai pada to lathos ton anthropon…apo kei kai pera o kathe anthropos exei ti diki tou optki gonia kai krinei opos nomizei autos..

  Μοῦ ἀρέσει

 10. Ὁ/ἡ Απόστολος γράφει:

  Δεν μπορώ την μανία των Ελλήνων να θέλουν να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα. Πες δεν πέρασα καλά ή πέρασα καλά και τέλος. Είναι χάλια φωνές, βάζει το μικρόφωνο στο στόμα, πήγαν για να βγάλουν λεφτά… τέτοιες αηδίες μόνο Έλληνες θα τις έγραφαν… 1. Αν σαρεσει πας, αν δεν σαρεσει δεν πας. 2. Οσοι ηταν στην αρένα άκουγαν καλά και διασκέδασαν, όσοι ήταν στις κερκίδες δεν άκουγαν καλά και είναι λογικό – Τα στάδια δεν είναι ιδανικά για συναυλίες ούτε για ηχογραφήσεις, απλά στην Ελλάδα δεν έχουμε μεγάλους ιδανικούς συναυλιακούς χώρους 3. Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έχουν σχετικά μεγαλώσει και έχουν χωρίσει, γιατι ως συγκρότημα φτάσαν σε κάποιο κορεσμό κάτι που είναι απολύτως αποδεκτό 4. Οι ΠΥΞ ΛΑΞ πάντα μετρημένοι και σοβαροί ήταν στην σκηνή και ποτέ δεν κοίταζε ο ένας στον άλλον ούτε κάνανε χαρούλες – Πάντα έτσι ήταν 5. Φάνηκε οτι οι άνθρωποι είχαν άγχος και επίσης ο Στόκας ήταν σε όλη την περιοδεία πολύ βραχνιασμένος και αυτο τον επιρρέασε λίγο γενικά. 6. Όσο αναφορά για τα λεφτά, οι άνθρωποι έδιναν το εισητήριο 11ευρώ για να πάνε όλοι – ποιά συναυλία θυμάστε εσείς με 11ευρώ τα τελευταία χρόνια? – Όπως και ναχει όμως, όσοι τουλάχιστον ήταν Αρένα και γουστάραν ΠΥΞ ΛΑΞ περάσαν πάρα πολύ καλά. Τέλος…

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.