Προς τη παγκόσμια οικονομική κατάρευση


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Έχουμε γράψει πολλές φορές τη φράση του Ταυλεράνδου, υπουργού Εξωτερικών στη Γαλλία κατά τους Ναπολεόντειους χρόνους ότι «Πολιτική είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφανισή του…»
Επίσης γράφαμε ότι ο… Πρωθυπουργός μοιάζει με ένα οδηγό που αναλαμβάνει να οδηγήσει τους πεζοπόρους, και στη θέα ενός βάλτου τους υπόσχεται ότι θα τους οδηγήσει από ένα άλλο δρόμο που καμώνεται πως γνωρίζει, δρόμο δύσβατο αποκλείοντας όλες τις εναλλακτικές για να τους οδηγήσει λίγο πιο μετά ακριβώς στον ίδιο βάλτο…Μόνο που οι πεζοπόροι είναι τσακισμένοι από την κούραση και τα πόδια τους έχουν σκιστεί από τις κακουχίες….Αν λοιπόν είχαν μια πιθανότητα ξεκούραστοι να περάσουν το βάλτο(λέγε με χρεοκοπία) τώρα είναι αδύνατον να συμβεί αυτό….
Αν λοιπόν από πέρυσι είχαμε αναδιαρθρώσει το χρέος θα το είχαμε καταστήσει βιώσιμο…Θα είχαμε περικοπές μισθών και συντάξεων στο ποσοστό του «κουρέματος» ,ύφεση και απολύσεις αλλά θα ήταν λιγότερο επώδυνες…Συν ότι θα είχαμε το πακέτο των Ευρωπαίων αν μας κρατούσαν στο Ευρώ-που είμαι σίγουρος ότι θα συνέβαινε αυτό-ή δικό μας νόμισμα που θα μπορούσαμε να υποτιμήσουμε και να διαχειριστούμε με τη ταυτόχρονη διόρθωση των χρόνιων προβλημάτων….Τίποτε από αυτά δεν έγινε όχι επειδή ο άνθρωπος του μόχθου χτύπησε το Πρωθυπουργό στη πλάτη, αλλά επειδή το Διεθνές Κεφάλαιο είχε τον τρόπο να φέρει τα πράγματα εδώ…Θυμάμαι πέρυσι στο Νταβός είχαν πιέσει το Κινέζο Πρόεδρο να ισχυροποιήσει το Γουάν…Αντί να υποτιμήσουν τα νομίσματα υποτιμούν τους λαούς και τη ποιότητα ζωής τους…. Φυσικά οι «οικονομικές κρίσεις» και το 1907 και 1929 δεν ήταν τυχαίες όπως σαφώς δεν ήταν τυχαία και η κρίση του 2008 που έχει οδηγήσει στο σήμερα…Η Διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. και τότε Υπ.Οικ. της Γαλλίας είχε δηλώσει σε γαλλικό ντοκιμαντέρ για τη κρίση ότι έπρεπε να αφήσουν τη Lehman να χρεοκοπήσει για να ηρεμήσουν οι Αγορές…Σήμερα βέβαια είναι πολύ πιο περίπλοκο το παιχνίδι…Θέλουν να ρίξουν Η.Π.Α και Ευρώπη για να «τραβήξουν» και την Κίνα…Να φτάσει ο κόσμος στο μηδέν…Και τότε όπως και το 1929 θα τρέξουν οι πολιτικοί στους Τραπεζίτες(το Διεθνές κεφάλαιο) και θα ρωτήσουν τι θα κάνουν…
Το 1929 μάζεψαν το χρυσό όλο…Σήμερα θα ζητήσουν ένα κοινό νόμισμα το οποίο όπως και στην υπό διάλυση Ευρωζώνη δε θα σταθεί χωρίς ενιαία Κυβέρνηση…Οπότε θα συσταθεί ένα Όργανο Διακυβέρνησης, Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης(θυμάστε πως την απαίτησε και ο Πρωθυπουργός μας πέρυσι..;) που φυσικά δεν θα είναι εκλεγμένη…Αυτό είναι το σχέδιο…Φυσικά όσο κι αν οι Αγορές καμώνονται τους πυροτεχνουργούς σε ελεγχόμενη κατάρευση κανείς δε μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες…Τίποτε δεν αποκλείεται…
Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά…

pikri-sokolata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Προς τη παγκόσμια οικονομική κατάρευση

  1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Σαν … πικρή σοκολάτα είσαι. Λίγο πολύ ο κόσμος τα ψυχανεμίζεται όλα αυτά. Εκείνο όμως το τελευταίο που είπες είναι και ο πάτος στο πιθάρι της Πανδώρας. Μεγάλος είναι ο Θεός.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.