Οι ιδιωτικές τράπεζες δεν θέλουν να σώσουν την Ελλάδα


«Το πλατιά διαφημισμένο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας ήδη είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Μερικές πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες υποστηρίζουν ταυτόχρονα ότι οι ιδιωτικές τράπεζες δεν θέλουν να συμμετάσχουν στηναναδιάρθρωση των χρεών της Αθήνας», αναφέρει ρεπορτάζ στη“Φωνή της Ρωσίας”.

«Οι εμπορικές τράπεζες, οι οποίες ασχολούνται μ΄αυτό το πρόβλημα, είναι εμπορικές βάσει του Καταστατικού τους. Και ο στόχος τους είναι να βγάζουν κέρδος. Όμως να βγάζουν κέρδος στη βάση υπερβολικών ρίσκων κανείς δεν θα τους επιστρέψει, συμπεριλαμβανομένων και των οργάνων τοπικού ελέγχου και τραπεζικής ρύθμισης. Οι τράπεζες θα περιμένουν 2-3 βδομάδες και, αφού πάρουν εγγυήσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, θα πραγματοποιήσουν αναδιάρθρωση της Ελλάδας. Γιατί; Διότι αυτή η ενέργεια θα αποφέρει επιπρόσθετο κέρδος στης τράπεζες» γράφει ο συντάκης.

«Στις τράπεζες δεν συμφέρει να κρατούν στο ισοζύγιό τους τέτοια κρατικά ομόλογα, γιατί αυτό εγκυμονεί αναθεώρηση της δικής τους αξιολόγησης αξιοπιστίας. Και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την αύξηση του κόστους των δανείων και τη μείωση των κερδών. Οι εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες θα εξαγγελθεί, επιτέλους, οριστική σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. Βέβαια, πολλοί αναλυτές υποδεικνύουν την ύπαρξη αντιφατικών δεδομένων για την πορεία των συνομιλιών. Επίσημα καί το Βερολίνο, καί το Παρίσι δήθεν συμφώνησαν με τις τράπεζες για εθελοντική συμμετοχή. Όμως ανεπίσημες πηγές πληροφορούν ότι οι τραπεζίτες εναντιώνονται και παζαρεύουν τους όρους» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.